Sport

Csak hárommal kapott ki a Debrecen pólócsapata

DVSE (dvse, )
DVSE (dvse, )

A Radnicki Kragujevac 9-6-ra verte a DVSE együttesét a férfi vízilabda Európa Kupa elődöntőjének első meccsén.

Ahhoz képest, hogy nagy bajban van a Debrecen együttese két meghatározó játékosa távozása miatt, kifejezetten tiszteletre méltó eredményt ért el Szerbiában.

Ahogyan írtuk, Alex Giorgetti és Milos Korolija is otthagyta Gyöngyösi András jobb sorsra érdemes csapatát, így szakmailag alaposan meggyengült a keret.

Az Európa Kupában a szerb Kragujevac otthonában volt jelenése a csapatnak, a másik ágon a Savona és a Florentia vív olasz különmeccset a döntőbe jutásért.

Varga Tamás, a hajdúságiak olimpiai bajnok pólósa azt mondta a meccs előtt a vlv.hu oldalnak, hogy ha a csapat nem kap ki három gólnál nagyobb differenciával, akkor van esély a továbblépésre.

“Úgy érzem a négy hiányzó kezdőjátékossal még szebb, és még jobb eredményt, sikert érhettünk volna el Debrecennek. De sajnos most ez van, ennek a tudatában kell dolgoznunk és küzdenünk tovább, ám az élet ettől szép, ezzel kell azonosulnunk, és megoldanunk a feladatot!” – nyilatkozta a meccs után Gyöngyösi András vezetőedző.

Nos, ezek szerint még van remény a döntőbe jutásra. A visszavágót február 6-án rendezik meg Debrecenben.

Eredmény – férfi vízilabda Európa Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Radnicki Kragujevac – Debreceni VSE 9-6 (4-0, 2-3, 2-1, 2-1)

Kragujevac, 1500 néző. Vezette: Francesc Xavier (bolgár), Georgios Staviridis (görög).

Kragujevac: Zdravko Radic – Dusan Markovic, Slavko Gak 2, Vojislav Cupic 2, Boris Zlokovic 1, Filip Filipovic 1, Vanja Udovicic 2. Csere: Damir Buric, Boris Popovic, Dorde Basic, Aleksandar Ciric, Dorde Filipovic 2. Vezetőedző: Dejan Udovicic.

Debrecen: Mitrovics – Kállay M. 1, Vindisch F. 2, Varga T. 2, Misics 1, Letica, Halek M. Csere: Süveges M. Vezetőedző: Gyöngyösi András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik