Sport

Brodeur folytatja elképesztő rekordját

brodeur (brodeur, )
brodeur (brodeur, )

A New Jersey Devils jégkorongcsapatának 40 esztendős kapusa karrierje 120. kapott gól nélküli mérkőzésén van túl.

A New Jersey és a Philadelphia mérkőzései mindig pikánsnak számítanak, főleg, hogy a tavalyi rájátszásban a Devils ejtette ki a Flyerst. A hazai jégen játszó New Jersey remek formát mutat a szezon elején, miután megnyerte a szezonnyitót, első otthoni meccsét is behúzta, főleg Martin Brodeur és Ilja Kovalcsuk jó játékának köszönhetően.

Előbbi 24 lövést hárított és egyetlen gólt sem kapott, azaz már 120-ra növelte a shutoutjai számát, amivel ő a rekorder. Az orosz klasszis pedig előkészítette csapata második találatát, majd a harmadikat ő maga jegyezte, emberhátrányban értékesített egy rávezetést.

A Philadelphia három vereséggel kezdte a szezont, ilyen utoljára 1995-ben fordult elő, akkor is rövidített alapszakaszt rendeztek a klubtulajdonosok és a hokisok között elhúzódó bérvita miatt.

Második mérkőzését is elveszítette a Los Angeles Kings, a címvédő ezúttal hiába szerzett vezetést Denverben, a Colorado Avalanche végül egy harmadik harmadban történő rohanással fordított, és 3-1-re nyert. Elképesztő kezdést produkált a San José Sharks az Edmonton otthonában, a Cápák már az első harmadban hat gólt ütöttek, megalapozva ezzel későbbi 6-3-as győzelmüket. Megszakadt a St. Louis Blues újoncának, Vlagyimir Tarasenkónak a pontszerző sorozata, ráadásul csapata is kikapott a Chicago Blackhawkstól. Utóbbi csapat háromból hármat nyert eddig, így vezeti a tabellát.

Idegenben nyert a Winnipeg Jets, a Tampa Bay Lightning, a Nashville Predators és a Dallas Stars, míg a Montréal Canadiens a Floridát verte hazai környezetben.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Washington Capitals-Winnipeg Jets 2-4
Carolina Hurricanes-Tampa Bay Lightning 1-4
Montreal Canadiens-Florida Panthers 4-1
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 3-0
Detroit Red Wings-Dallas Stars 1-2
Minnesota Wild-Nashville Predators 1-3
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 3-2
Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 3-1
Edmonton Oilers-San Jose Sharks 3-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik