Sport

Átadták a European Poker Awards díjakat

póker (póker, )
póker (póker, )

Január 22-én rendezték a European Poker Awards díjátadót, Gus Hansen, Davidi Kitai, Marvin Rettenmaier és Kara Scott kapták a legnagyobb elismeréseket.

Kilenc kategóriában osztottak díjat a European Poker Awards tegnapi gáláján. 2012 legjobb játékosa a német Marvin Rettenmaier lett – írja a Poker.hu.

Az egyre rangosabb státusz felé haladó GPI (Global Poker Index) átadta tegnap a tavalyi év legjobb játékosainak járó díjakat, mégpedig kilenc kategóriában.

Az már korábban kiderült, hogy a 2012-es GPI-ranglista első helyén végző német Marvin Rettenmaier lett a legjobb játékos. A fiatal zsugás a két WPT-főverseny és két EPT-mellékverseny győzelme mellett két WSOP-finálés helyezésével érte el ezt a kitüntetést.

Az év online játékosa a finn Jens „Jeans89” Kyllönnen lett, míg az év pókeres személyisége címet a bájos Kara Scott kapta meg, aki többek közt a WSOP háziasszonya is volt.

Az év női játékosa a francia Lucille Cailly lett, aki az EPT Monte Carlo főversenyén menetelt a második helyig.

Szintén díjazták a tavaly remek évet maga mögött tudó belga Davidi Kitait, aki World Poker Tour, WPTN, WSOPE és WSOP döntő asztalos szereplésekkel vetette észre magát, valamint egy EPT-győzelmet is jegyzett.

Az év újonca a német Ole Schemion lett, aki a Partouche Poker Touron és a Master Classics of Pokeren is győzedelmeskedni tudott 2012-ben.

Ezenkívül még díjazták a legjobb pókerversenyt is, ami az EPT Barcelona lett, az Év pókeres dolgozója címet Simon Trumper kapta, míg az életműdíj az „őrült dánhoz”, azaz Gus Hansenhez vándorolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik