Sport

Újra kibabrált a Fehérvárral a mumusa

Sapa Fehérvár AV19 (sapa fehérvár av19, )
Sapa Fehérvár AV19 (sapa fehérvár av19, )

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai jégen kapott ki 3-2-re az Olimpija Ljubljanától az osztrák bajnokság középszakaszában.

Rossz formában van már egy jó ideje a Volán, ráadásul vasárnap Klagenfurtban 8-1-re kikapott az alapszakasz utolsó mérkőzésén. Kedden azonban már a középszakasz vette kezdetét az osztrák bázisú bajnokságban, a fiúknak pedig minden győzelemre szükségük lesz, ha be akarnak jutni a rájátszásba – márpedig miért ne akarnának?

Nem várt ugyanakkor könnyű feladat a mieinkre, ugyanis a lassan már mumusnak számító Olimpija Ljubljana látogatott a Raktár utcába. Az első harmadban kiegyenlített volt a játék, azonban csak a vendégek tudtak gólt lőni, egy kacsázó korong járt túl Adam Munro eszén. A második játékrészből mindössze 22 másodperc telt el, amikor Kyle Bailey egyenlített, azonban a második szünethez közeledve egy perc alatt lépett el 3-1-re a Ljubljana.

A harmadik harmadban mentek előre a Fehérvári Ördögök, de valahogy semmi sem akart összejönni. Az 55. percben kiállítottak egy játékost a szlovénoktól, a Sapa pedig belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, Frank Banham pedig gólra váltotta az emberfórt, így visszajött a meccsbe a magyar csapat. Nyolc másodperccel a vége előtt Vas Márton előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség, azonban Jerry Kuhn óriásti védett.

A végeredmény így 3-2-es vendégsiker lett, a Sapa vereséggel kezdte a középszakaszt.

Eredmény – EBEL, középszakasz, 1. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – Olimpija Ljubljana 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik