Sport

Több ezren szórakoztak az eplényi hófesztiválon

snow day (eplény, snow day, )
snow day (eplény, snow day, )

Kiváló hóviszonyok mellett, több mint két és félezer ember jelenlétében a negyedik alkalommal rendezték meg az eplényi Nordica Síarénában január 20-ára meghirdetett Snow Day-t.

Az érdeklődők különböző sportágakkal ismerkedhettek: sífutás, telemark, alpesi és freestyle sízés és snowboardozás, kutyaszán, jégszobrászat, valamint érdekességként ratrakolás szerepelt a programok közt.

A bemutatók megtekintése mellett a sportágakat ki is próbálhatták a jelenlévők. A Snow Day keretein belül 12 korcsoportban rendezték meg a XII. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboard-bajnokságot; az összesített eredménylista élén – akárcsak tavaly – Bányai Zoltán végzett, a második Veress Zoltán, a harmadik Gebe Áron lett. A női versenyzők közül a leggyorsabb az abszolút 6. helyen záró Gelencsér Szabina volt.

„Nagyüzem volt a pályán, teljes kapacitással működött a síaréna. Sikeresen zárult a síverseny, fantasztikus téli hangulat volt a pályákon, igazán lelkesek voltak a versenyzők a célnál. Kiemelt sikere volt a kutyaszánnak és a jégszobrászatnak, a zenés freestyle sí- és snowboard-bemutatónak, továbbá a 700 méteres, lefektetett sífutónyomnak, mely addig marad, míg a természetes hó engedi”– tájékoztatott Barbai Áron ötletgazda-főszervező.

A Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület által szervezett esemény része a Nemzetközi Síszövetség által életre hívott „Bring Children to the Snow” programnak; idén először a nemzetközi eseményhez, a World Snow Dayhez is kapcsolódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik