Sport

Kozák Danuta is lila-fehérben folytatja

Kozák Danuta (kozák danuta, őze istván, )
Kozák Danuta (kozák danuta, őze istván, )

Mint korábban beszámoltunk róla, olimpiai sikereit követően elhagyta klubját, a Bp. Honvédot Kozák Danuta, mivel az egyesületnél nem akarták alkalmazni edzői képesítéssel nem rendelkező párját. Azóta megy a találgatás, hol folytatja a kajakkirálynő.

Kedden, az újpesti Oxygen Wellnessben megtartott sajtótájékoztatón kiderült, az újpestiek elfogadták Kozák párjára vonatkozó feltételét, őt edzőként alkalmazták, míg Danutát versenyzőként igazolták le. “Azért választottam az újpesti klubot, mert patinás egyesület, ahol biztos, nyugodt szakmai hátteret és baráti közösséget tudnak nekem nyújtani”fogalmazott Kozák a szerződés ünnepélyes aláírását követően, majd azzal folytatta, örül, hogy ide írt alá, és reméli, hogy itt is sikeres lesz.

Őze István, az Újpesti TE klubigazgatója elmondta, hogy másfél-két hónapos tárgyalás után állapodtak meg a kiváló kajakossal, majd egy kérdésre hozzátette: a lila-fehér klubnál nem jelentett gondot Somogyi Béla szerződtetése, mert volt rá lehetőség.

Az Újpesti Torna Egylet volt a legeredményesebb magyar sportegyesület a londoni olimpián, és most az új olimpiai ciklus kezdetén is nagybevásárlást csináltak, hiszen tavaly novemberben Gyurta Dánielt is leigazolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik