Sport

Djokovic átgázolt Berdychen

Novak Djokovic (novak djokovic, )
Novak Djokovic (novak djokovic, )

A szerb világelső négy szettben győzte le cseh riválisát az Australian Open negyeddöntőjében.

Nem tudni, hogy Tomas Berdych mit tervezett el a címvédő elleni összecsapása előtt, de az biztos, hogy az nem működött, a szerb ugyanis lejátszotta ellenfelét a pályáról az első szettben, sima 6-1-re nyerte meg a felvonást.

A második játékrészben aztán már Berdych is mutatott életjeleket, sőt, időnkénti látványos játékával úgy tűnt, hogy felveszi a versenyt Novak Djokoviccsal, a szettek tekintetében pedig ki is egyenlített. A szerb ettől egyáltalán nem ijedt meg, a harmadik játszmában ismét feltörölte a padlót a cseh teniszezővel. A negyedik játszmára Berdych ismét feljavult, azonban Djokovic ellen nem volt ellenszere, így csak széppé tudta tenni búcsúját, Djokovic jutott be az elődöntőbe.

A döntőbe jutásért a spanyol David Ferrer ellen lép pályára, aki honfitársát, Almagrót búcsúztatta. Az ibériai számára intő jel lehet, hogy Djokovicnak meg sem kottyant az, hogy a nyolcaddöntőből csak nagy nehezen, maratoni öt szett után jutott tovább.

A szerb egyébként zsinórban harmadik Australian Open győzelmére hajt, ez korábban még senkinek sem sikerült.

Kedden egy másik sikert is elkönyvelhetett, őt választották meg ugyanis a Balkán legjobb sportolójának az elmúlt évben. A kitüntetést zsinórban másodszor nyerte el. Az ausztrál nyílt bajnokság és az ATP-vb 2012-es győztese nagy fölénnyel előzte meg a londoni olimpia női 1500 méteres futóversenyében aranyérmes török Asli Cakir Alptekint. A harmadik helyen a diszkoszvető Sandra Perkovic, a horvátok ötkarikás bajnoka zárt. A voksolásban a bolgár, a görög, a macedón, a montenegrói, a román, a szerb és a török hírügynökségek sportújságírói vettek részt.

Eredmények – Australian Open, negyeddöntő, férfiak
Djokovic (szerb, 1.) – Berdych (cseh, 5.) 6-1, 4-6, 6-1, 6-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik