Sport

A téli olimpián indulna a világhírű hegedűs

vanessa mae (vanessa mae)
vanessa mae (vanessa mae)

Vanessa Mae egy évre szünetelteti zenei karrierjét, hogy minden erejével a 2014-es szocsi téli olimpiára készüljön, ahol Thaiföld színeiben szeretne rajthoz állni alpesi sízőként.

„Az emberek mindig meglepődnek, amikor síelni látnak. Én azonban 14 éves korom óta arról álmodom, hogy egyszer profi síelőként is kipróbálhatom magam” – mondta a művész.

A thai és kínai felmenőkkel rendelkező Vanessa Mae négyévesen kezdett síelni tanulni, ám a hegedülés mindig is elsőbbséget élvezett nála. Tízesztendősen tett szert nemzetközi hírnévre a klasszikus és a popzenét ötvöző egyedi stílusával, valamint bájos megjelenésével.

„Thaiföld színeiben szeretnék megmérettetni, mert van egy részem, amelyet eddig sosem ünnepeltem: a thai gyökereimet” – hangsúlyozta Mae.

A Nemzetközi Sí Szövetség szóvivője, Riikka Rakic szerint a hegedűsnek legalább öt nemzetközi versenyen kell indulnia az olimpiai kvalifikációhoz. A 34 esztendős Mae 2009 óta a svájci Zermattban készül a közelgő megmérettetésekre, és reményei szerint áprilisban már rajthoz is állhat első versenyén – adta hírül a BBC News.

Amennyiben sikerül neki az olimpiai kvalifikáció, akkor ő lesz a második thai sportoló, aki indul a téli játékokon.

Vanessa Mae – Destiny:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik