Sport

Az EBEL semmivel sem rosszabb az NHL-nél?

Thomas Vanek (thomas vanek, buffalo sabres, )
Thomas Vanek (thomas vanek, buffalo sabres, )

Úgy látszik az osztrák liga sokban nem különbözik az NHL-től. Legalábbis Thomas VanekPhiladelphia Flyers elleni teljesítménye ezt látszik alátámasztani.

Az osztrák Thomas Vanek, aki a bérvita alatt a Fehérvárt is felvonultató EBEL-ben játszott, nem esett vissza az osztrák bajnokságban, sőt, a jóval erősebbnek hitt bajnokságban is hasonlóan hatékony. A támadó két gólt ütött és adott három gólpasszt a Buffalo Sabres színeiben a Philadelphia Flyers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2012/13-as idényének második játéknapján.

Vanek az osztrák ligában 15 ponttal zárta a vendégszereplést, mindezt 11 meccs alatt sikerült összehoznia. Csupán két alkalommal nem szerzett pontot. Az egyik ilyen “sikertelen” mérkőzését éppen a SAPA Fehérvár AV 19 ellen vívta a Graz csapatával október 26-án.

A Sabres-játékos ezt megelőzően legutóbb a 2007/08-as szezonban tudott egy mérkőzésen öt pontot termelni.
A Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin fémjelezte Pittsburgh Penguins gólparádét rendezett a csoportrivális New York Rangers otthonában. A hazaiak világsztár kapusát, a svéd Henrik Lundqvistet a második harmadban, 1-4-nél le kellett cserélni, a vége 3-6 lett.

NHL, alapszakasz, 2. forduló, eredmények:
Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 5-2
Calgary Flames-San Jose Sharks1-4
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 3-6
Minnesota Wild-Dallas Stars 1-0
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 2-3, szétlövés után
Phoenix Coyotes-Chicago Blackhawks 4-6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik