Sport

Mocsai: Tisztesség és becsület

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya szerint sportszerű mérkőzést játszott a nemzeti együttes Algéria ellen.

Amint arról mi is írtunk, a magyar kézisek szombaton este egy jó első, majd egy gyengébb második félidőt követően győzték Algériát a világbajnokság D csoportjában, így a harmadik helyen jutottak tovább a hatosból. Mindez azt jelenti, hogy a nyolcaddöntőben Lengyelországgal mérkőzik meg az együttes, hétfőn este Barcelonában játsszák le a mérkőzést.

„A tisztességes, becsületes szereplésnek van csak helye a magyar válogatott életében, és ennek megfelelően teljesített a csapat Algéria ellen. Sportszerű mérkőzést játszottunk” – kezdte értékelését Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A tréner ezzel arra is utalt, hogy nem „adta le” a csapat az Algéria elleni mérkőzést annak reményében, hogy másik ágra kerüljön az egyenes kieséses szakaszban.

„Császár Gábor betegsége miatt kihagyta a mérkőzést, rajta kívül mindenki játéklehetőséget kapott, próbáltuk forgatni, pihentetni a játékosokat, hogy senki ne játsszon egy félidőnyinél többet. Mostantól már a lengyelek elleni meccsre figyelünk. Véleményem szerint a C-csoport továbbjutói közül Lengyelország fizikailag a legerősebb, és a legnagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező csapat. Alapcélunkat elértük, bejutottunk a tizenhat közé. Most utazunk Barcelonába, majd hétfőn következik a kieséses szakasz első meccse, amelyen mindent megteszünk a sikeres szereplésért.”

Amennyiben hétfőn sikerülne legyőzni a lengyeleket, úgy a negyeddöntőben a Dánia-Tunézia párharc győztesével találkozna a Mocsai-csapat.

A nyolcaddöntők párosításai

Németország-Macedónia, Barcelona 15.45
Oroszország-Brazília, Zaragoza 17.30
Dánia-Tunézia, Zaragoza 20.15
Franciaország-Izland, Barcelona 20.15

hétfő (a kezdési időpontok még nem ismeretesek):
Horvátország-Fehéroroszország, Zaragoza
Spanyolország-Szerbia, Zaragoza
Magyarország-Lengyelország, Barcelona
Egyiptom-Szlovénia, Barcelona

Ajánlott videó

Olvasói sztorik