Sport

A dánok már várják ellenfelüket

dán kézilabda válogatott (dánia, dán kézilabda válogatott, kézilabda)
dán kézilabda válogatott (dánia, dán kézilabda válogatott, kézilabda)

A spanyolországi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőiben nem történt meglepetés, minden esélyes továbbment.

Vasárnap az egyenes kieséses szakasszal folytatódott a világbajnokság: a nyolcaddöntők első felében az oroszok, a németek, a dánok és a franciák jutottak be a negyeddöntőbe.

A legnehezebb dolga Oroszországnak volt, ugyanis csak egy góllal verték meg a brazilokat, ráadásul úgy, hogy a hajrában akár egyenlíthetett is volna a dél-amerikai együttes. Azonban az oroszok kicsikarták a sikert, és 27-26-tal mentek tovább a következő körbe, ahol majd a Szlovénia-Egyiptom összecsapás győztesével találkoznak.

Németország és Dánia ezzel szemben simán nyerte a meccsét: a németek Macedóniát intézték el öttel, míg az északiak hozták a papírformát Tunézia ellen. Vagyis az már biztos, hogy ha hétfőn a magyar csapat elintézi a lengyeleket, akkor Dániával találkozik a negyeddöntőben.

A játéknap legerősebb párosítása az Izland-Franciaország találkozó volt: a szünetben a gallok vezettek eggyel, majd a második félidőben biztossá tették a továbbjutásukat. A címvédő francia csapat legközelebb Horvátországgal vagy Fehéroroszországgal találkozik.

Eredmények – kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntők
Oroszország – Brazília 27-26 (14-14)
Németország – Macedónia 28-23 (13-9)
Izland – Franciaország 28-30 (14-15)
Dánia – Tunézia 30-23 (16-11)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik