Sport

Tizenhét éves tinit vethet be a Fehérvár

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

A vasárnap Klagenfurtban vendégeskedő Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának utazó keretében ott van a 17 esztendős Kocsis Ferenc is.

Az osztrák élvonal alapszakaszának utolsó fordulóját rendezik vasárnap, a székesfehérvári együttes pedig ahhoz a Klagenfurthoz látogat, amelynek otthonában eddigi egyszer sem tudott nyerni. Eddig tizenötször játszottak egymással a felek a KAC csarnokában.

Jan Neliba vezetőedző dolgát megnehezítették a sérülések a keret összeállításakor, a cseh szakember felforgatott csapatot visz Ausztriába. Juraj Durco ugyan már felépült, azonban Neliba még nem veti őt be, valamint itthon hagyta a csuklósérüléssel bajlódó Magosi Bálintot, valamint a vállát fájlaló Vas Mártont is. Ugyan utóbbi két játékos jelezte, vállalják a játékot, a szakmai stáb fontosabbnak tartotta a pihentetésüket, mivel a középszakaszban nagyobb szükség lesz rájuk a rájátszásba jutásért vívott harcban. Az indulás előtt aztán Harlan Pratt belázasodott, így a gólerős hátvéd sem utazott el Klagenfurtba, hét védőt vitt magával a sapa.

Két újoncot is avat majd vasárnap délután a csapat: Filip Novakot pénteken igazolta le a csapat, ő Frank Banham és Ladislav Sikorcin oldalán játszik majd. Rajta kívül a mindössze 17 éves Kocsis Ferenc is ott van a keretben, ő Kyle Bailey és Benk András sortársa lesz. Kocsis az előző idényben már bemutatkozott a felnőtt mezőnyben még a MOL Ligában, míg ebben a szezonban az osztrák juniorbajnokságban villogott, 26 mérkőzésen 31 pontnál jár. Ő még sosem játszott az EBEL-csapatban.

A kapuba minden bizonnyal visszatér Adam Munro.

A Sapa Fehérvár AV19 már biztos, hogy a nyolcadik helynél előrébb nem végezhet az alapszakaszban, de egy vereség, valamint a többi eredmény alakulása miatt akár a tízedik helyre is visszacsúszhat, ami a középszakaszba vitt pontok szempontjából nem lenne túl szerencsés. Így reméljük a Volán megszakítja a klagenfurti átkot és a 16. mérkőzésén nyerni tud a KAC otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik