Sport

Kétgólos hátrányból nyert a Fehérvár a “könnyű” meccsen

Sapa-Fehervar-AV19-Dornbirner-(1)(960x640).jpg (sapa fehervar av19, dornbiner ec, )
Sapa-Fehervar-AV19-Dornbirner-(1)(960x640).jpg (sapa fehervar av19, dornbiner ec, )

Csak nagy nehezen győzött a Volán az osztrák jégkorong-bajnokságban a Dornbirn ellen, 3-2 arányban.

Nem sokkal a pénteki meccs előtt dőlt el, hogy Ladányi Balázs után Eric Johansson is távozik a Sapa Fehérvár AV19 együttesétől. Borús felhők gyülekeztek tehát a fehérvári jégcsarnok felett, nyugalomról nem beszélhetünk.

Kevesebben is voltak a szokásosnál a meccsen, amelyen Sofron előtt adódott nagy ziccer az elején, de hibázott a játékos. A folytatásban is hazai mezőnyfölény jellemezte a játékot, mégis a Dornbirn szerzett vezetést: az utolsó percben emberelőnyben Aquino távoli lövésébe Keith tette bele jó érzékkel a botját (0-1).

A második felvonásban is hatékony volt a vendségcsapat: a hazai harmadban elveszte a játékszert a Volán, az ajándékkal pedig éltek a vendégek, Printz révén (0-2). Sok időbe telt, amíg felébredt a Sapa, de eljött ez a pillanat is. Előbb Hetényi távoli lövése zúdult a kapuba (1-2), majd Vas feladását Kovács emelte fonákkal a hálóba (2-2). Újból nyílt lett tehát a meccs a záró játékrészre.

Az 50. percben Sikorcin közelről kotorta be a pakkot (3-2), de egy 4-4 elleni játékhelyzetnél Henrich egyenlített éles szögből (3-3). Erre is volt azonban válasza a magyar csapatnak: Sikorcin jóformán közvetlenül a középkezdés után megkerülte a vendégkaput, majd Pratt finoman átcsúsztatta a gólvonalon a korongot (4-3).

Végül nyert a Volán. Az alapszakaszból még egy meccs van hátra, utána következik az alsóházi rájátszás.

Eredmény – EBEL Liga:
Sapa Fehérvár AV19 – Dornbirn (osztrák) 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
gólszerzők: Hetényi (36.), Kovács Cs. (37.), Sikorcin (50.), Pratt (52.), illetve Keith (20.), Printz (30.), Henrich (52.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik