Sport

Ellenfélre vár a kéziválogatott

kézilabda válogatott (kézilabda válogatott, )
kézilabda válogatott (kézilabda válogatott, )

Egyelőre még nem tudni, ki lesz a magyar férfi-kézilabdaválogatott ellenfele a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott az alapelvárást teljesítette, bejutott a 16 közé a spanyolországi világbajnokságon, ám a célkitűzéshez, azaz a negyeddöntőbe kerüléshez a kieséses szakasz első, hétfői mérkőzését meg kell nyernie.

Az csak szombaton, a csoportkör zárásakor derül ki, hogy ki lesz az ellenfél a barcelonai nyolcaddöntőben. A magyarok Egyiptom és Ausztrália legyőzését követően előbb kikaptak az olimpiai bronzérmes horvátoktól, majd csütörtökön a házigazda, a legutóbbi vb-n harmadik spanyolok is megoldhatatlan feladatot jelentettek.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese szombaton 21.15-kor Algériával találkozik, és pontszerzés esetén a madridi hatos harmadik helyén zár. A papírforma alapján kötelező a győzelem.

Ebben az esetben a hétfői nyolcaddöntőben a C jelű hatos második helyezettje vár majd Barcelonában a magyarokra. Azt még nem lehet tudni, hogy a szlovén, a szerb vagy a lengyel csapat lesz-e a soron következő rivális. A szlovénok jelenleg pontveszteség nélkül vezetik a csoportot, de a szerbek is lehetnek elsők. A lengyelek biztos nem, ám a második helyre még befuthatnak. Esetleges körbeverés esetén három eredménnyel kell számolni: a szlovénok 26-24-re nyertek a lengyelek ellen, akik aztán 25-24-re diadalmaskodtak a szerbek felett. A szerb-szlovén csata szombat este lesz.

Amennyiben a magyarok a hétfői nyolcaddöntőjüket sikerrel vennék, akkor a legvalószínűbb, hogy szerdán – ugyancsak Barcelonában – a torna eddigi legjobb formáját mutató Európa-bajnok, a legutóbbi vb-n ezüstérmes dánok következnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik