Sport

Prognózis: a csoda ma este elmarad

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, vagy a labda gömbölyű, és sorolhatnánk még a rém egyszerű „sportfrázisokat". Prózaian: akár még nyerhetünk is a spanyolok ellen csütörtök este a világbajnokság negyedik csoportmérkőzésén, de a realitás az, hogy simán kikapunk. Szerencsére ez nem gond, akár a taktika része is lehet, mert nem most kell nyerni.

A kitűzött cél érdekében (a legjobb nyolc közé jutás) nem a horvátokat kellett legyőzni a csoportban – írtuk a keddi kijózanító vereséget (30-21) követő elemzésünkben. A csütörtök este esedékes negyedik csoportmeccs előtt tegyük hozzá gyorsan: és nem is a spanyolokat.

Bármennyire fájó, a spanyol csapat játékosai egyenként is jobbak a mieinknél – tán Nagy Lászlót leszámítva –, így játékerejét tekintve messze felülmúlja a Mocsai-féle legénységet. Valero Rivera csapatának játékosai Európa topcsapataiban játszanak, így amellett, hogy a kispadjuk is hosszabb, még a taktikai repertoárjuk is jóval szélesebb.

Nem sok esély van ma este, na, valljuk be őszintén.

De nincs miért keseregni. Végül is az olimpián is úgy lett elődöntős, majd 4. a férfi-kézilabdaválogatott, hogy lejátszott mérkőzéseinek csak a felét nyerte meg – négy győzelem, négy vereség volt a mérleg. Akkor is az volt a lényeg, hogy tudni kell jókor nyerni.

A recept most sem változott. Az egyenes kieséses szakaszba akkor is bejut a Mocsai-csapat, ha a hátralévő összes csoportmeccsét elveszti, így az első igazán lényeges ütközet a 16 között várja CsászárékatHa reálisan nézzük a világbajnoki mezőnyt és az utóbbi évek eredményeit, négy csapat mindenképpen kiemelkedik: a spanyol, a horvát, a francia és a dán. Utánuk van vagy nyolc közel egyforma játékerőt képviselő alakulat, ha harmadik helyen zárunk a csoportban, nagy valószínűséggel közülük kapunk ellenfelet. No, ott kell hogy helyén legyen a forma, a taktika, a szív és az akarat!

A nyolc között már extra bravúr kellene, de egy mérkőzésen bármi megtörténhet, mint az olimpián Izland ellen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik