Sport

Ő lesz a magyar kézisek legnagyobb ellenfele

julen aguinagalde (julen aguinagalde)
julen aguinagalde (julen aguinagalde)

Mindenki egyetért abban, hogy a magyar-spanyol vb-meccsen az ellenfél beállósát, Julen Aguinagaldét kell kikapcsolni.

Julen Aguinagaldére kell a legjobban figyelni (Fotó: AFP)

A magyar férfi-kézilabdaválogatott fontos csoportmeccset vív csütörtökön este a házigazda Spanyolországgal. A mieink az előző fordulóban elvesztették veretlenségüket, 9 góllal kikaptak a horvátoktól.

Most itt a lehetőség a világ egyik legjobb csapata elleni javításra. Kőkemény mérkőzés lesz, hiszen a spanyolok világklasszis játékosokkal rendelkeznek, a kapuban például az exveszprémi Sterbik Árpáddal. Aztán ott van Enterrios, Albert Rocas-Comas, Victor Tomas vagy Carlos Ruesga.

Az egyik legkeményebb játékos azonban a beálló, Julen Aguinagalde Akizu. Az Atletico Madrid kézilabdázója hihetetlen fizikai adottságokkal rendelkezik, majdnem 2 méter magas (195 centi), 116 kilót nyom. Így sokat nyom a latban is.

Nagy László, a magyar válogatott átlövője is az ő teljesítményét emelte ki szerdai videointerjújában.

1982. december 8-án született Irunban, azaz nemrég múlt 30 éves. 1999 és 2006 között a Bidasoa együttesében szerepelt, majd 2006 és 2009 között az Ademar Leont erősítette.

2009 és 2011 között Ciudad Real néven futott az egyesülete, amely nemrég felvette az Atletico Madrid nevet. A magyar bajnok MKB Veszprém találkozott is vele a Bajnokok Ligájában. Az idegenbeli, bravúros magyar győzelemmel zárult meccsen Aguinagalde négy gólt szerzett. (A veszprémi meccset egyébként majd február 23-án rendezik.)

Az eddigi meccseken is bizonyított a játékos: Algéria és Egyiptom ellen is négy gólt szerzett. Ausztrália ellen (51-11) nem talált be, de akkor nem is kapott nagy szerepet.

A találkozó 19 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik