Sport

Csak a motorosok hozták a szakaszt a Dakaron

cyril despres (cyril despres)
cyril despres (cyril despres)

Az amerikai Kurt Caselli volt a leggyorsabb a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali 11. szakaszán a motorosoknál, összetettben pedig továbbra is az ezúttal harmadik francia Cyril Despres vezet.

A motorosok gyorsasági szakaszát 30 kilométerrel le kellett rövidíteni a heves esőzés miatt, az autósok szelektívjét pedig félbe is szakították, mert a mezőny jelentős része nem tudott túljutni egy folyón, amelynek hirtelen emelkedett a vízszint.

Csupán heten verekedték át magukat a megáradt folyón, köztük volt az összetettben éllovas francia Stéphane Peterhansel. A továbbhaladókat a szervezők leállították, amikor eldöntötték, hogy félbeszakítják szerdai részversenyt.

Arról egyelőre nem határoztak, hogy teljes egészében törlik-e a 11. szakaszt vagy a leállításig elért időket írják-e jóvá.

A mezőny szerdán argentin terepen La Riojából Fiambalába tartott.

A versenyzők csütörtökön Fiambalá és Copiapó között 715 kilométert teljesítenek, amennyiben az időjárás engedi. A gyorsasági szakasz távja 319 kilométer lesz.

A Peruból indult viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A résztvevők Argentína érintésével jutnak el Chilébe. A verseny szombaton zárul Santiagóban.

Eredmények – 11. szakasz, La Rioja-Fiambalá:

Motorosok (452 km, 190 km szelektív):

1. Kurt Caselli (amerikai, KTM) 2:55:01 óra
2. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 4:45 perc hátrány
3. Cyril Despres (francia, KTM) 6:24 perc hátrány

Összetettben:

1. Despres 33:48:29 óra  
2. Ruben Faria (portugál, KTM) 13:16 perc hátrány
3. Francisco Lopez (chilei, KTM) 18:08 perc hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik