Sport

Ütköztek a magyarok a Dakaron

szalay balázs (szalay balázs, dakar, )
szalay balázs (szalay balázs, dakar, )

A Szalay, Bunkoczi kettős kalandos körülmények közt lett a 26. a Dél-Amerikában zajló terepraliverseny keddi napján.

A csapat közleménye szerint jól indult a nap Szalay Balázsék számára, azonban a Córdoba és La Rioja közti szakaszon, a 180. kilométernél lecsúsztak az útról a sziklák közé. Onnan csak tolatva sikerült kijönni, ám időközben a Minivel induló Stephan Schott is lecsúszott az útról és hátulról belehajtott a magyar csapat Opeljébe.

Szalaynak kissé meghúzódott a nyaka, illetve fájt a feje, míg Bunkoczi László elharapta a száját, így abból dőlt a vér. Ami az autót illeti, az elhajlott futóműalkatrésznek a táborban a célba érkezés után azonnal nekiesett a szerelőgárda.

Szalayék ilyen előzmények után is a 26. helyen hozták be a Mokkát, míg a csapat versenykamionja a 22. lett kedden, azaz Darázsiék már a 26. helyen állnak összetettben.

Ami a másik magyar különítményt, a Sebestyén Sándor fémjelezte Sandlander Teamet illeti, a fiúk is teljesítették a kiírt távot. Sebestyén és Bognár József kettőse 5 óra 35 perc 42 másodperces ideje kedden a 70. legjobb volt, a Pócsik László vezette autó pedig négy másodperccel mögöttük ért be a célba.

A két együttes tovább őrzi hatodik és hetedik helyét a T2-es dízelautók kategóriájában.

„Boldogok vagyunk, hogy a tízedik napot is megcsináltuk és külön büszkék vagyunk a szériaautók között elért eredményünkre. A Toyotának egyébként nincs problémája – és nekünk sincs azon kívül, hogy porosak vagyunk. Átestünk a holtponton!” – mondta Sebestyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik