Sport

Szombatig marad Hetényi a Predatorsnál

Szombatig, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rajtjáig marad a Nashville Predators csapatával Hetényi Zoltán.

A válogatott magyar kapus azok után kapott meghívót az egyhetes összetartásra, hogy a klubtulajdonosok és a játékosok közötti, közel négy hónapig tartó bérvita a múlt héten lezárult.

“A Predatorsban és annak két tartalékcsapatában összesen hat kapus van, én az ötödik lehetek a sorban. A két sztár, Rinne és Mason mellett a sorban előttem lévő másik két játékos maradt a klubjában, mert ott javában folyik a bajnokság” – mondta Hetényi. “A nagycsapat két külön teremben edzett eddig, én egyedül voltam kapus, velem az emberelőnyös és emberhátrányos helyzeteket gyakorolták.”

Hetényi kiemelte: fantasztikus élmény együtt készülni azokkal, akiket javarészt csak a televízióban csodálhatott.
“Nagyon kedvesek velem a sztárok. Mindenki jön, beszélget, kérdezősködik, poénkodik. Vannak olyanok, például Mason vagy a hátvéd Weber, aki ellen játszhattam a 2009-es világbajnokságon, amikor Kanada 9-0-ra legyőzött bennünket” – mesélte a magyar kapus.

“Bízom benne, hogy a szezon végéig és a nyáron sikerül annyit fejlődnöm, hogy egy szinttel feljebb ugorhassak” – mondta.

Hetényi az NHL szintje alatt két osztállyal, az EHCL-ben érdekelt és a Predators kötelékéhez tartozó Cincinnati Cyclones kapusa. Ha a sorban előtte lévők közül bárki megsérül vagy gyengébb formát mutat, őt hívják a helyére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik