Sport

Nagy László: A spanyolok beállósát meg kell állítani

Nagy László (nagy lászló, kézilabda, férfikézilabda, )
Nagy László (nagy lászló, kézilabda, férfikézilabda, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott átlövője, a 12 évig Spanyolországban élő Nagy László szerint mindenre figyelni kell a spanyolok ellen.

Felettébb pikáns összecsapás lesz a csütörtöki spanyol-magyar kézilabdarandevú Madridban. Egyrészt azért, mert örök riválisról van szó, másrészt azért, mert több játékos szerepelt az ellenfél nemzeti bajnokságában.

Sőt, az új szelek egyre több spanyolt fújnak Magyarországra: ennek nem örülnek az ibériai országban, hiszen mindennek anyagi okai vannak. A spanyol gazdaság rossz állapotban van, ez kihat a klubok helyzetére is, így mind többen intenek búcsút a ligának. Legutóbb Juan Carlos Pastor a Valladolidnak, ő történetesen a Pick Szeged vezetőedzője lesz a következő szezonban.

A Veszprém csapatának már ettől az évtől kezdve Ortega mester a vezetőedzője, szárnyal is a spanyolokkal teletűzdelt együttes a Bajnokok Ligájában.

És akkor még nem is beszéltünk – eddig – Nagy Lászlóról. A válogatott átlövője 12 évig volt a Barcelona játékosa, és sokáig úgy tűnt, spanyol válogatott lesz. Nem lett, hazatért, ma már a Veszprém játékosaként készül a nagy meccsre.

A horvátok elleni vereség után adott interjút a szövetség munkatársának. Elmondta, Madrid városát nem ismeri, a spanyol pedig minden elemében egységes csapat, vigyázni kell vele, különösen Sterbik Árpádra, a kapuban. Nem különben kell figyelni az eladott labdákra, hiszen ha abból sok lesz, lerohannak bennünket.

Nagy szerint meg kell akadályozni a kettő kettő elleni játékot a beálló viszonylatában, hiszen Aguinagalde a világ egyik legjobb játékosa.

A találkozó magyar idő szerint csütörtökön 19 órakor kezdődik.

Videó – Nagy László elemzése a spanyol meccsről:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik