Sport

Milliós kár és düh a mátraszentistváni síparkban

Nagy károk keletkeztek a felső-mátrai falvakban szerdán, az akadozó áramellátás miatt. Sokan dühöngtek a sífelvonók hibája miatt.

Már szerda délelőtt akadozott, a park közleményének kiadásával egy időben pedig még mindig szünetel az áramellátás a Mátraszentistváni Síparkban.

A étteremben és a sípályán is tönkrementek berendezések, a kár felmérése még zajlik, az azonban valószínűsíthető, hogy milliós nagyságrendű lesz – írja a létesítmény közleménye.

A sípályára közel ezer sportoló váltott bérletet a nap folyamán. Sokan dühöngve távoztak, mert több száz kilométert utaztak, és áram nélkül nem működnek a felvonók. A Sípark tulajdonosai kárpótolták a sízőket, ugyanakkor az áramszolgáltató még nem nyilatkozott, hogy kártalanítani fogják-e a fogyasztóikat.

A Felső-Mátrában tavaly is volt hasonló eset, akkor légvezetékek szakadtak le több helyen is az erdőben az ónos eső és havazás miatt.

A áramkimaradás nem sodorja veszélybe az ország legnagyobb havas családi rendezvényét, a Hófesztivált. A programok csütörtökön kezdődnek és a hét végéig tartanak, a szolgáltató ígéretet tett, hogy legkésőbb szerda estig helyreállítja a áramszolgáltatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik