Sport

Női bajnokot avattak a PCA High Roller versenyén

póker (póker, )
póker (póker, )

A PokerStars Caribbean Adventure versenysorozatának utolsó versenyén, a 25 ezer dolláros High Rolleren Vanessa Selbst tudott diadalmaskodni, aki ezzel minden idők legjobb hölgyjátékosa lett.

Véget ért a PCA 25 ezer dollár nevezési díjú High Roller tornája is, melyen a győzelmet a Team PokerStars Pro Vanessa Selbst szerezte meg. Több mint 1,4 millió dollárt nyert, amivel átvette a vezetést az All-Time Women’s Money Listen is – írja a Poker.hu.

Igazi sztárparádé jellemezte a PokerStars Caribbean Adventure High Roller versenyét. Összesen 158-an regisztráltak a nívós tornára, közülük ötvenen kiesésük után újravásárolták magukat. Ezzel 4 998 000 dolláros nyereményalap jött létre, amiből 24 játékost díjaztak.

A legtöbb ismert külföldi zsugás távozni kényszerült a fizetős helyek előtt, a döntő viszont parádés mezőnyt vonultatott fel. Az élen Shaun Deeb kezdhetett, őt követte Vanessa Selbst, de döntőbe jutott a két német High Roller specialista, Ole Schemion és Tobias Reinkemeier is.

A finálé végül Vanessa Selbst meneteléséről szólt, aki nem csak hogy nagy szerencsével kiejtette Deebet, de ettől függetlenül is ellenállhatatlanul játszott. Nem is nagyon bírtak vele ellenfelei, partiról partira növelte előnyét, mígnem a párbajban találta magát az orosz Vladimir Troyanovsky ellen.

A Heads Upra azonban különösebb izgalom nem maradt, Selbst hatalmas zsetonelőnnyel vezetett, amit nem is adott ki a kezéből, és megszerezte a bajnoki címet.

A győzelem 1 424 420 dollárt ért, amivel Selbst 7 millió dollár fölé növelte élő tornákon szerzett nyerőjét. A már eddig is a világ legjobb hölgyjátékosának tartott Selbst így beelőzte nagy példaképét, Kathy Liebertet, aki 5,8 millió dollárral állt eddig az élen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik