Sport

Nagyon kikaptunk a horvátoktól

nagy kornél (nagy kornél, férfi kézilabda válogatott, )
nagy kornél (nagy kornél, férfi kézilabda válogatott, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott kilencgólos vereséget szenvedett Horvátországtól a világbajnokság harmadik csoportkörében.

Eredmény – férfi-kézilabdavilágbajnokság, 3. csoportkör:

Magyarország – Horvátország 21-30 (11-15)

További eredmények:

Egyiptom – Algéria 24-24 (16-12)
Spanyolország – Ausztrália 51-11 (24-6)

A magyar férfi-kézilabdaválogatott Mocsai Lajos meccs végi értékelése szerint az első 20 percben vesztette el a meccset, amikor rengeteg technikai hibát vétett.

Való igaz, Császárék sok labdát eladtak, a horvát támadások pedig szélvészgyorsak voltak, rengeteg lerohanásból kapott góllal növelte előnyét Slavko Goluza olimpiai bronzérmes együttese.

Nem sikerült az olimpiai két vesztes meccs utáni visszavágás, a vereség ellenére azonban továbbjutó a magyar csapat. Hogy hányadik helyen, az majd a későbbiekben dől el.

A következő fordulóban csütörtökön Spanyolországgal találkozik a válogatott.

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható vissza.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, MEGÉRDEMELTEN NYERT A HORVÁT VÁLOGATOTT.

56-60. PERC: Duvnjak 5. gólját szerezte az 56. percben, Ancsin viszont nem talált be. Tízgólosra nőtt a különbség az 57. percre (19-29). Szöllősi aztán megrázta magát, a magyar válogatott legeredményesebb játékosa lett. Krivokapic hetesét az utolsó percben Ilic védte, szimbolikus jelenetsor volt.

51-55. PERC: A horvátok is érezték, megvan a meccs számukra, így mindkét oldalon nagy hibákat ejtettek a játékosok, nem volt már nagy kedv a folytatásra. Az 52. percben Goluza időt kért. Duvnjak góljánál 8 volt a differencia, olyan jellegű volt a meccs, mint a londoni olimpián (18-26). Szöllősi Szabolcs ejtéssel is átverte Alilovicot, neki ezért tapsolhatott a helyi magyar közönség.

46-50. PERC: A félidő 18. percében Krivokapic kapufára lőtte a hetest, de Szöllősi beállós góljánál megmutattuk, mi is tudunk szép gólokat szerezni (18-25).

41-45. PERC: Vadkerti Alilovicba lövi a labdát, nem ment a tényleges felzárkózás. A mieinknél Császár és Harsányi hibája után Krivokapic kezdte el lőni a heteseket, jól. Sajnos, Kopljar még ennél is jobban lőtt, nem tudtuk tartani. Mocsai Lajos ekkor már a csereembereknek adott nagyobb szerepet (Tatai, Lékai, Krivokapic, Nagy Kornél, Szöllősi)..

36-40. PERC: 21-14-nél azt gondoltuk, innen nem nagyon fog tudni felállni a magyar válogatott. Nagyon magabiztosak voltak a horvátok. Szöllősi hozta közelebb a mieinket (15-21), és a nyitott védekezés megzavarta az ellenfelet – Harsányi (16-21). Kopljar törte meg a lendületünket.

31-35. PERC: A horvátoké volt az első támadás, és sajnos az első gól is. Meg a második is, Cupic szétszalad bennünket (11-17). Alilovic továbbra is megbabonázott minket, és a lerohanás, a lerohanás… Duvnjak és Strlek is betalált, alig három perc alatt 0-4-gyel indítottuk a félidőt. Mikler védése után Császár volt eredményes (12-19). Duvnajk gólja után Gojunt állították ki, Krivokapic hetesből talált be (13-20).

Hamarosan kezdődik a 2. félidő.

A mieink az olimpián kétszer is találkoztak a horvátokkal, a csoportmeccseken 26-19-re nyertek a horvátok, a broznmeccsen pedig 33-26-re. A déli szomszédok a 2011-es világbajnokságon az 5. helyet szerezték meg.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, NÉGY GÓLLAL VEZET HORVÁTORSZÁG.

26-30. PERC: Nagy megállíthatatlan, feljöttünk három gólra (10-13). Cupic hetese után megvolt az esély a mínusz 5-re, de Mikler egy lerohanást védett bravúrral. A kipattanó előregurult a középpályáig, de mi nem tudtunk letámadni. Eddig ez a különbség a két csapat között. Császár váratlan lökete után fél perc volt hátra a szünetig. Stapancic bevágta.

21-25. PERC: Nagy László gólja nyitotta a félidő utolsó tíz percét, de a támadásainkban továbbra sem volt annyi fantázia, miont a horvátokéiban. 11-7-nél időt kért Slavko Goluza kapitány. Megszerezték 8. lerohanásból elért góljukat is, Nagy László szerencsére jól lőtt távolról, így nem húztak el nagyon (8-12). Végre Császár is gólt szerez a félidő hajrája előtt (9-13).

16-20. PERC: Zubai ziccert ront, majd Gojunnak mákja volt, Mocsai Lajos 4-8-nál kért időt. “Harcoljatok, harcoljatok!” – szól a lelátó, de hiába, Vukovic is indításból eredményes (4-9). Alilovic, a Veszprém kapusa Harsányi hetesét is kivédte a 18. percben. Nagy László is megszerezte első gólját, Nagy Kornélt viszont kiállították. A horvátok borzasztóan keményen és jól védekeztek. Krivokapic hetessel hozott közelebb bennünket (6-10).

11-15. PERC: Nagy és Császár adott már egy-egy labdát, Nagy le is jött, helyére Mocsai állt be. Zubai válaszolt Cupicnak (4-5). Nem tudtunk egyenlíteni. A horvátok nagyon gyors ritmusváltásokkal támadtak, ebben rondított bele Császár, akit a 13. percben kiállítottak. Mikler tovább remekelt. Hihetetlen gyorsan támadnak le a horvátok, Duvnjak két góljával a félidő felénél 7-4-re vezettek a horvátok.

5-10. PERC: A magyar kapuban Mikler Roland kezdett. A 7. percben meg is volt első védése egy távoli próbálkozás után. Jött még egy, de a magyar támadások lassúak voltak ekkor. Cupic így ismét kettőre növelte az előnyt, amelyet ismét Nagy Kornél csökkentett (3-4).

0-5. PERC: A magyar válogatott kezdte a meccset, és Császár hetesét védte Alilovic, az ellentámadásból Kopljar volt eredményes (0-1). Harsányié volt a második magyar hetes (1-1), majd lerohantak minket Strltek góljánál már 3-1 volt oda. Óriási az iram a találkozón, az első perceket Nagy Kornél gólja zárta (2-3).

Egyiptom és Algéria a mai nap folyamán 24-24-es döntetlent játszott egymással, a spanyolok viszont lemészárolták az ausztrálokat, 51-11 lett a vége.

A himnuszok következnek Madridban.

A horvátok kerete: Kapusok: Alilovic, Ivic – Jobbszélsők: Cupic, Horvat – Jobbátlövők: Kopljar, Stepancic – Irányítók: Duvnjak – Beállók: Musa, Mandalinic, Vori – Balátlövők: Bicanic, Gojun, Lackovic, Vukovic – Balszélsők: Sprem, Strlek

Hamarosan kezdődik az összecsapás.

A magyar válogatott eddig imponáló játékkal rukkolt elő a spanyolországi tornán, ugyanis első meccsén Egyiptomot 32-23-ra, a második találkozón pedig Ausztráliát 43-13-ra verte meg.

Mocsai Lajos csapatában a második összecsapáson jobbára a kiegészítő emberek szerepeltek, közülük Szöllősi Szabolcs bizonyítot leginkább beállóban. Az egyiptomiak ellen Császár, Harsányi, no és a majdnem 60 százalékkal védő Mikler Roland volt a király, most a kettővel együtt megelégedne mindenki.

A horvátok a londoni olimpián kétszer is elvertek bennünket, a két vereség közül fájóbb volt a bronzmérkőzés. A kapitányuk szerint is sokat fejlődött a magyar csapat, és mivel Lackovic minden bizonnyal nem játszhat a találkozón sérülés miatt, a mieinknek ezúttal megvan az esélye arra, hogy elkapja a nagyon erős ellenfelet.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)

Jobbszélső: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper, szlovén), Mocsai Tamás (Hannover Burgdorf, német), Nagy László (MKB Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje, szlovén)

Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Nagy Kornél (Dunkerque, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

Ajánlott videó

Olvasói sztorik