Sport

Ladányi az első áldozat

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorong szakosztálya morális okokra hivatkozva felbontotta Ladányi Balázs szezon végéig érvényes szerződését.

A SAPA Fehérvár AV 19 az EBEL alapszakaszának 42. fordulójában kedden este a tabella második helyén álló Medvescsak Zagrebet fogadja. Már azonban Ladányi Balázs nélkül nélkül… A 37 esztendős szélső a 2009/10-es idény eleje óta játszott fehérvári színekben, és ez alatt 188 mérkőzésen 56 gólt és 135 gólpasszt, összesen 191 pontot szerzett.

Azt köztudott volt, hogy előbb-utóbb fej, vagy fejek fognak hullani a klubvezetés által korántsem a célkitűzéseknek megfelelő szereplés miatt, és már meccsek óta különböző nevek hangzottak el ezzel kapcsolatban, a zuhanyhíradóban. Mindenesetre úgy tűnik, a Volán menedzsmentje próbál az utolsó szalmaszálba kapaszkodni, bár a legjobb hatba már nem kerülhet be a gárda, de még a hetedik, illetve a nyolcadik hely megszerzése is kicsit távolinak tűnik. A legfontosabb a klub életében most az, hogy az alapszakasz hátralévő mérkőzéseit minél jobb eredménnyel zárják, hogy minél több bónuszpontot vihessenek magukkal a középszakaszba. Jövő hét keddtől pedig az életükért kell küzdeniük, hiszen be kell kerülniük a rájátszásba.

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub hivatalos honlapjának adott interjújában nem kertelt Ladányi menesztéséről: „Régóta érlelődött ez a gondolat a vezetésen belül mire megszületett a döntés Nem akarom sem túlragozni, sem kikerülni a kérdést: arról van szó, hogy a legjobb magyar játékostól sokkal többet vártunk mind játékban, mind hozzáállásban.”

Kíváncsian várjuk lesznek-e még egyéb változások a keretben, mivel a kék-fehérek főnöke úgy nyilatkozott, hogy ez egyáltalán nem lenne meglepő, mivel elfogyott a szakosztályvezetés türelme. „Az előttünk álló egy hét függvénye, hogy lesznek-e még ilyen jellegű történések. Ahogy a játékos értekezleten is elmondtuk, a következő mérkőzéseken mutatott teljesítmény határozza meg, hogy lesz-e további változás a keretben. Nem jöttek az eredmények, nem ment a játék, ráadásul sem a menedzsment, sem a szakvezetés, sem a szurkolóink nem látták azt, hogy mindenki a belét húzta volna a jégen és mindent megtett volna a sikerért!” – hangsúlyozta Ocskay Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik