Sport

Babos drámai küzdelem után esett ki

babos-timea(210x140)(1).jpg (babos tímea, )
babos-timea(210x140)(1).jpg (babos tímea, )

Babos Tímea nagy csatában, három játszmában, közel háromórás mérkőzésen kikapott a francia Kristina Mladenovictól az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így nem jutott a 64 közé.

Kristina Mladenovic hozta az első játszmát, a másodikban Babos egyenlíteni tudott. A magyar játékos a döntő szett elején az első adogatójátékát elveszítette, majd mérkőzéslabdát hárítva egalizált. Babosnak végig a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia, és végül 11:9-re veszítette el a harmadik felvonást. A találkozó 2 óra 54 percig tartott, ebből a harmadik szett kereken másfél órás volt.

„Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést! A végén már azt gondoltam, hogy hosszú idő után végre ismét összejön a győzelem. Arra azért büszke vagyok, hogy újra a korábbi küzdős Timi volt a pályán, egy pillanatra sem adtam fel. Ezért is bántott nagyon a mérkőzés után, hogy nem sikerült. Az első szettben Mladenovic nagyon magas szinten játszott, szinte le akart ütni a pályáról. Pozitívum, hogy az elveszített első játszma után visszajöttem a mérkőzésbe és erővel is bírtam. A harmadik szett végén balszerencsés voltam a két breaklabdánál. Az elsőnél menet közben fordult meg a széljárás, ez megzavart, a másodiknál pedig a kemény ritörnöm kevéssel a pályán kívülre ment. Utóbbinál talán szerencsésebb lett volna, ha biztonságit ütök…Az ellenfelemnek kedvezett, hogy a döntő szettben ő kezdett adogatni, így a fogadójátékoknál lazábban üthetett. Szerintem a holnapi páros nem lesz rossz, Laura Robson egyesben jól játszott, az utóbbi időben én is jól játszottam párosban” – nyilatkozta Babos a mérőzést követően.

Hétfőn Czink Melinda esett ki a nyitó körben, miután 6:2, 6:1-re kikapott a 13. helyen kiemelt szerb Ana Ivanovictól. A főtábla harmadik magyarja, Arn Gréta közép-európai idő szerint 9.30 körül kezd a szlovák Jana Cepelova ellen.

Australian Open, 30 millió AUS dollár, női egyes, első forduló, eredmény:
Mladenovic (francia)-Babos 6:3, 4:6, 11:9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik