Sport

Skaliczki szerződését nem hosszabbítják meg

A Pick Szeged férfi-kézilabdacsapat vezetőedzőjének június 30-án lejár a szerződése. A klubvezetés egyeztetett a trénerrel, és közösen úgy döntöttek, hogy a megállapodást nem újítják meg,

Miközben az itthon lévő mag a felkészülést végzi, a válogatott játékosok pedig a spanyolországi világbajnokságon küzdenek, addig a Pick Szeged vezetése egyeztet a jövőről. A héten Skaliczki László mesteredzővel ült le tárgyalni az elnökség. Az edző immár harmadik idény óta irányítja a Pick együttesét, de szerződése június 30-án lejár. A megbeszélés végén közösen arra a döntésre jutottak, hogy a megállapodást nem hosszabbítják meg, így Skaliczki László a bajnokság után távozik a csapattól.

A tárgyalás alatt sok mindenről beszéltünk. Vázoltuk az elképzeléseinket, beszéltünk a jelenről, és természetesen a jövőről. Végül közösen arra az elhatározásra jutottunk, hogy elválnak az útjaink. Csak köszönettel és elismeréssel tartozunk Skaliczki Lászlónak, aki sokat tett a Pick Szegedért. Nehéz szavakba önteni, hogy micsoda munkát végzett, ő az egyesület egyik elismert alakja, nem véletlenül lett az elmúlt 50 év legjobb szegedi edzője. A profik világa viszont kemény, ezért mi új edzővel képzeljük el a jövőt. Jelenleg több szakember is képben van, nyilván olyan utódot keresünk, aki méltó módon folytathatja azt a munkát, amit Skaliczki mester képviselt” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Nem titok, magamban már én is eldöntöttem, hogy az idény végén távozom. Két és fél idény óta vagyok újból Szegeden. Ismét egy szép időszakot töltöttem el a csapatnál, és még hátravan jó néhány meccsünk, jó néhány feladatunk. Ugyanolyan komolysággal dolgozom, mint tettem eddig, nincs bennem sértettség, csak a munkára koncentrálok. Közös döntés volt, így korrekt módon válunk majd el az idény végén” – nyilatkozta Skaliczki László, a Pick Szeged mesteredzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik