Sport

Harminccal nyerték kéziseink az “edzőmeccset”

putics barna, kézilabda válogatott (putics barna, )
putics barna, kézilabda válogatott (putics barna, )

A magyar férfikézilabda-válogatott 43-13-ra nagyon simán nyert Ausztrália ellen a világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában.

Egyiptom legyőzését követően ismét egy könnyebb ellenféllel kellett szembenéznie a magyar csapatnak: Ausztrália következett a sorban. Azonban nem izzadtunk meg ellenük, hiszen nem volt egy súlycsoportban a két válogatott, ezért edzőmeccs hangulata volt meccsnek.

Az első percekben a tartalékosan felálló csapatunk többgólos előnyre tett szert, majd ahogy haladtunk előre, a különbség fokozatosan nőtt. Krivokapic, Szöllősi és Lékai vezérletével a félidő végére 20 gólig jutott a válogatott, míg az ausztrálok mindössze hatszor tudták bevenni Tatai Péter kapuját.

A második 30 perc sem volt túl izgalmas, hiszen előbb 20, majd 22 is volt közte. A fordulás után Császár és Iváncsik is játéklehetőséget kapott, míg az ausztrálok végleg elvesztették a fonalat: sem fizikailag sem technikailag nem tudták tartani a lépést a magyar csapattal.

A hajrára aztán az Zubait és Harsányit is hadba küldte a szövetségi kapitány, így a végére egy kérdés maradt, kié lesz a 40. magyar találat: Harsányié volt, de ezt követően még háromszor betaláltunk, így harminc góllal, 43-13-ra nyertünk.

Ennek a nagyarányú sikernek köszönhetően a magyar válogatott a D csoport élére ugrott. Kedden 21:15 órától Horvátország ellen játszik csapatunk.

Eredmény – kézilabda világbajnokság, D csoport, 2. forduló
Magyarország – Ausztrália 43-13 (20-6)
A magyar gólszerzők:
Császár 8, Szöllősi 7, Krivokapic 6, Lékai 5, Putics 3, Vadkerti 3, Ancsin 2, Zubai 2, Harsányi 2, Iváncsik G. 2, Mocsai T. 2, Nagy K. 1.


2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Az utolsó ötperc Tatai bravúrjával kezdődött meg. Ausztrál időkérés után Harsányi lőtte be a 40. magyar gólt. Császár hetesből megszerezte a meccsen nyolcadik gólját. Kelly majd Iváncsik a gólszerző, végül Putics Barna harmincgólosra alakította a magyar győzelmet.

51-55. PERC: Zubai szedte le a labdát a levegőből, és lendületből küldte az a hálóba. Az ausztrálok egymás után kettőt is bevágtak, majd Császár hetese pihent meg a kapuban, de Mocsai is gólt szerzett.

46-50. PERC: Iváncsik második gólját szerezte. A hátralévő negyedórára a legerősebb összeállításunk a pályán. Császár gólja után Fletcher talált be, de Harsányi azonnal visszaállította a különbséget. Subotic emberhátrányból szerzett gólt, majd Császár következett.

41-45. PERC: Császár előbb a kapufa tövét találta el, majd javította hibáját a 30. magyar góllal. Sőt, hetesből is betalált, szegény ausztrálok nagy zakót kapnak ma. Zubai beállt, majd azonnal betalált, nem kellett neki sok idő. Közben már Iváncsik is a pályán.

36-40. PERC: Gahan gólt lőtt, ám szinte azonnal Mocsai válaszolt rá. Fletcher jó szögből lőtte át a falat, de ismét jött egy magyar gól, Nagy Kornél révén. Császár saját maga második találatával 27-nél jártunk. A 28. Szöllősié volt.

31-35. PERC: Két hetessel nyitottunk, az elsőt Krivokapic, a másodikat Császár vágta be, míg Vadkerti akcióból volt eredményes. Egy labdaszerzés után Krivokapic volt pimasz: elpörgette a kapus mellett a labdát.

Vége a félidőnek. 20-6-ra vezetünk, ez nagyon sima, a játék alapján már most eldőlt a találkozó.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Schuch Timuzsin most kihagyott egy helyzetet, ilyen sem sok volt eddig a meccsen. Krivokapic pattintott passzát Szöllősi lágyan helyezte a kapuba, majd az ausztrálok hetesét Tatai kivédte. Krivokapicnak is nagyon megy, övé volt a 18., Vadkertié a 19., majd Gahan kozmetikázott az eredményen. Vadkerti ezt is bedobta, 20 találtig jutottak az első félidőben.

21-25. PERC: Ki más, mint Lékai, de lent is maradt a földön, ápolni kellett, mert vérzett az orra. Edzőmeccs jellegű a találkozó, az ausztrálok nem teszik küzdelmessé a találkozót. Szöllősi ötödik lövéséből negyedik gólját szerezte, így már 16-nál tartunk.

16-20. PERC: Lékai megint, közte már nyolc, majd egy remek gólpasszt is adott Szöllősinek (13-4). Miközben eggyel közelebb jöttek az ausztrálok Lékai megint betalált.

11-15. PERC: Krivokapic nagyon higgadtan lőtte be a hetest, majd Putics egy labdaszerzés után zörgette meg a hálót (8-2). Lékai törte át az ausztrálok védekezését, az eredménye egy újabb magyar gól. Fletcher talált be ismét, ő az ellenfél legveszélyesebb játékosa, ez már látszik. Ancsin meglőtte a tizediket, majd Krivokapic a 11.-et, míg Gahan szépített (11-4).

6-10. PERC: Előbb Ancsin, majd Szöllősi – meglehetősen pimaszul – lőtt gólt. Erre Fletcher válaszolt. Jól védekezünk, az ausztráloknak sok esélyünk nincs a gólszerzésre, míg mi tartlékosan is könnyedén kézizünk. Putics megszerezte első gólját, majd Ancsin kapott sárgát visszahúzásért.

1-5. PERC: Elkezdődött a meccs. Putics dörrentette rá messziről, de az ausztrálok kapusa védett, majd Tatai is bemutatott egy bravúrt. Az első találat a miénk, Krivokapic a sarokból lőtte (1-0). Fletcher messziről nagy erővel talált be, majd Lékai is eredményes volt (2-1). Szöllősié az újabb találat (3-1).

A csoport mai két meccsén Horvátország legyőzte Algériát, míg a spanyolok Egyiptomot intézték el, így ez a két válogatott hibátlanul vezeti a D csoportot.

Előzetes: Az egyiptomiak elleni siker után a magyar válogatott újból győzne, így ha sikerrel veszi csapatunk a hétfői akadályt, két meccs után két győzelemmel állhat a csoportban, tegyük hozzá, két könnyű ellenféllel szemben.

Az ausztrálok ellen egyébként a számok is mellettünk vannak, bár nem tekinthet vissza hosszú történelemre ez a párosítás: mindössze kétszer játszottunk az ausztrálokkal, és mindkét meccsünket meg is nyertük.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány egyébként hétfő délelőtt dupla edzést vezényelt, hiszen már a keddi, horvátok elleni összecsapásra is felkészítette a válogatottat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik