Sport

Könnyen lehet, hogy Janics Natasa elválik

janics natasa (janics natasa)
janics natasa (janics natasa)

Úgy tűnik, mindent elkövet majd a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, hogy már idén tudjon versenyezni, szerb színekben.

Egy darabig még biztosan követhetjük a Janics-sagát, ugyanis az ősszel távozását bejelentő kajakos és szerb menedzsmentje nem akar beletörődni a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség döntésébe.

Douchev-Janics Natasa tavaly jelentette be, hogy nem kíván többé magyar színekben kajakozni, és mivel bolgár férje, Adrian Douchev Szerbiában kaphat munkát, hazatérne. Az indokok később változtak, a magyar szövetség pedig korábbi elveinek alapján nem adta ki versenyengedélyét. Pénzt kért érte, Janicsék nem fizettek, a nemzetközi szövetség pedig meghozta az ilyenkor szokásos döntést: két évig nem versenyezhet a sportoló.

Hacsak nem történik valami változás. Egyrészt a szerbek már jelezték, hogy fellebbeznek, és ha esetleg elutasítják őket, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnak.

A versenyző férje már korábban jelezte, hogy megvannak a legitim eszközeik arra, hogy Janics 2013-ban is tudjon versenyezni. A legutóbbi határozat után szóba kerültek a valóban legitim, ám meglehetősen átlátszó utak is a cél érdekében.

Az egyik ilyen lehetőség, hogy Janics elválik férjétől, majd miután az megkapja szerb állampolgárságát, újra összeházasodnak. Ezt a forgatókönyvet valószínűsíti a Bors, amely emlékeztet Csonka Gábor nemrégiben tett nyilatkozatára is. A korábbi menedzser szerint ugyanis az is egyértelmű lehet, hogy az ügy alapos átvizsgálása után Janics a Sportdöntőbíróságon nyerni fog, hiszen szerb állampolgár (is), és a sydney-i olimpián is délszláv színekben versenyzett.

Ha ez nem jön össze, jöhet a válás, amelyet a Szportszki Zsurnal című lapnak Janics is megemlített. A Bors állítja, a Londonban egy ezüst- és egy bronzérmet szerző kajakos “mindent elintézett”, hogy idén szerb színekben induljon, és semmi sem tudja megállítani ennek érdekében.

Vaskuti István, a nemzetközi szervezet alelnöke korábban az origónak azt mondta, a szabályok kijátszása nem járható út, nem vezethet eredményre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik