jakabos zsuzsa (ingyenes, )
Sport

Jakabosnak debrecenivé kell válnia

Január végéig adott gondolkodási időt egymásnak a Debreceni Sportcentrum és Jakabos Zsuzsanna az úszó cívisvárosba igazolása kapcsán.

Mindezt Orendi Mihály, a sportcentrum vezetője mondta el vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az igazgató azonban leszögezte, hogy “Jakabosnak ehhez debrecenivé kell válnia, fel kell vállalnia, hogy ő Debrecenért versenyez”.

Kósa Lajos polgármester ehhez hozzátette: ha a versenyző hajlandó életvitelszerűen Debrecenben élni és beilleszkedni az önkormányzati tulajdonban álló klub hierarchiájába, akkor lehet szó a szerződtetéséről. A 23 éves, Európa-bajnok úszónak jelenleg nincs egyesülete.

Az I. maratonúszó medencés ob vasárnapi versenyei kapcsán tartott sajtóeseményen Orendi bejelentette, hogy TAO-pénzből várhatóan 2014 nyarára-őszére elkészül a debreceni sportuszoda mellett egy 50 méteres, nyitott versenymedence. Véleménye szerint a várost a körülmények alkalmassá teszik arra, hogy otthont adjon a magyar úszók felkészülésének a világversenyek előtt.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta, hogy a vasárnapi kihelyezett elnökségi ülésen a legfőbb téma a fővárosi létesítményhelyzet volt. Elsősorban a Gyurta Dánielt foglalkoztató Újpest és a Hosszú Katinkát versenyeztető Vasas kapcsán fogalmazódott meg az az elvárás, hogy a klubok “ne egyszemélyes menedzserirodaként” működjenek, hanem teremtsék meg a minőségi utánpótlásképzés feltételeit. Az elnök szerint az egyesületeknek a nagy nevű versenyzők felkészítése mellett az is feladatuk, hogy őket példaként, “húzóemberként” a fiatalok elé állítva minőségi utánpótlásbázisokká váljanak.

Ajánlott videó