Sport

Kozák Danuta és Joó Abigél lehetnek az év sportolói?

A SportKlub Év Sportemberei-díj rengeteg meglepetést tartogat a nomináltaknak, és a szurkolóknak egyaránt. Az év női sportolója kategóriában Abigél és Danuta mellett Görbicz Anita, Hosszú Katinka, Polgár Judit, Risztov Éva és Tomori Zsuzsanna várják még a szavazatokat.

Kozák Danuta azok közé tartozik, akiknek beteljesült az álma… ráadásul kétszer is. A kajakozó a londoni olimpián két alkalommal is a dobogó legfelső fokára állhatott, nem véletlen, hogy a SportKlub több kategóriában is esélyesnek tartja az Év Sportemberei-díjra. Danuta tehát most is duplázhat: a csatorna a legjobb női sportolónak jelölte, a legjobb csapat kategóriában pedig női kajak négyesünk színeiben küzd a nézők szavazataiért.

„Nagy öröm és megtiszteltetés számomra mindkét jelölés, hiszen sikeres évet tudhatok magam mögött egyéniben és a csapattal együtt is. Ha visszagondolok arra, hogy tavaly ilyenkor mit szerettem volna elérni és hol álltam, azt kell mondanom, hogy 2012 hibátlan volt. Beteljesült az álmom, ráadásul kétszer is” – áradozott Danuta, aki a jövőt tekintve is optimista.

„Remélem az idei évem is hasonlóan sikeres lesz, most nincs is más dolgom, minthogy edzek, készüljek a világkupára és a tavaszi válogatókra. Fizikailag sikerült kipihennem magam, az elmúlt napok az államvizsgára való készüléssel teltek, most ez töltötte ki a napjaimat.” – tette hozzá a kajakozó.

Joó Abigél cselgáncsozó, akit sokan az olimpia hősének tartottak, nem is számított a jelölésre.

„Nagyon meglepett, hogy jelölt a SportKlub az Év Sportemberei-díjra, hiszen az olimpián csak az ötödik helyet értem el, bár a felnőtt Európa Bajnokságot jó eredménnyel zártam”- mondta Abigél – „Az előző évem remek volt, és természetesen nagyon örülök az ötödik helynek is. Sajnos a sérülés 3-4 hónapig megakadályozta, hogy edzek, de szerencsére most már rendbe jöttem. Azt nem mondom, hogy tökéletesen felépültem, mert a térdem még egy kicsit érzékenyebb, de már gőzerővel készülök az áprilisi Európa-bajnokságra. Most még nagyobb lendülettel tréningezem, mint eddig, és bízom benne, hogy sok nagyon jó eredményt érek majd el a jövőben”- tette hozzá a cselgáncsozó.

A jelöltekre a SportKlub Facebook oldalán (http://www.facebook.com/SportKlubTV) lehet szavazni 2013. január 28-a éjfélig. A végeredményt a szavazatok összesítése után a SportKlub Híradójában jelentik be január 30-án 18:15-kor.

SportKlub Év Sportemberei-díj – Az év férfi sportolója:
Báder Márton
Berki Krisztián
Császár Gábor
Gyurta Dániel
Michelisz Norbert
Sofron István
Szilágyi Áron

Az év női sportolója:
Görbicz Anita
Hosszú Katinka
Joó Abigél
Kozák Danuta
Polgár Judit
Risztov Éva
Tomori Zsuzsanna

Az év csapata:
Sapa Fehérvár AV19 (jégkorong)
FTC női kézilabda csapata
Férfi kézilabda válogatott
Szolnoki Olaj KK (kosárlabda)
Videoton FC (labdarúgás)
Kajak női négyes
Kajak férfi kettes

Az év legemlékezetesebb meccse a SportKlubon:
Sapa Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg 4-3 jégkorong (február 5.)
Albacomp Fehérvár –Szolnoki Olaj férfi kosárlabda 71-80 (május 10.)
Szeged – Veszprém férfi kézilabda 31-24 (október 28.)
FTC – Dinamo Volgográd női kézilabda KEK-elődöntő 34-26 (március 31.)
FTC – Győr, női kézilabda döntő második meccse 27-28 (május 16.)
Lazio – Roma labdarúgás 3-2 (november 11.)
Juventus – Roma labdarúgás 4-1 (szeptember 29.)

A SportKlub legnépszerűbb sportembere díja:
Dzsudzsák Balázs
Francesco Totti
Jakabos Zsuzsanna
Mocsai Lajos
Nagy László
Szucsánszki Zita
Zlatan Ibrahimovic

Ajánlott videó

Olvasói sztorik