Sport

Czinknek pokoli, Babosnak ismerős ellenfele lesz

czink melinda (czink melinda, )
czink melinda (czink melinda, )

Sorsoltak az év első Grand Slam-tornájára, az Australian Openre. Czink Melinda Ana Ivanovicot kapta az első fordulóban.

Nem voltak túl szerencsések a magyar teniszezők a melbourne-i sorsoláson. A világranglista 95. helyén álló Czink Melinda ugyanis Ana Ivanoviccsal találkozik.

Igaz viszont az is, hogy a szerb szépség, aki jelenleg a 13. a világranglistán, bárkitől képes kikapni, és Czink is okozott már kellemes meglepetéseket. Ha Czink győz, minden bizonnyal a szlovák Daniele Hantuchovával találkozna.

Babos Tímea számára igencsak különlegesre sikeredett a sorsolás, ugyanis korábbi páros partnerét, Kristina Mladenovicot kapta. Sőt, ha sikerülne legyőzni a franciát, akkor a Stephens (amerikai) – Halep (román) meccs győztesét kapná, Stephens pedig éppen az a hölgy, akivel a magyar lány megnyerte a Roland Garrost.

„Örülök, hogy túl vagyunk a sorsoláson! Az biztos, hogy igazi presztízsmeccsem lesz Mladenoviccsal, akit jól ismerek a junior időszakból. Egyesben hol ő nyert, hol én győztem, párosban is többször szerepeltünk együtt, versenyeket is nyertünk közösen.

Mladenovic az utóbbi időben nagyon jól teniszetezett, a US Openen simán legyőzte Pavljucenkovát, majd tornát is nyert. Nagyon nehéz mérkőzés vár rám, az biztos, hogy nagyon jó játékot kell nyújtanom a győzelemhez” – nyilatkozta Babos Tímea az Australian Open pénteki sorsolásáról.

Juniorként a magyar–francia kettős 2008-ban és 2009-ben Oszakában tornagyőztes, 2009-ben Key Biscayne-ben negyeddöntős volt. A 2009-es oszakai viadalon egyesben Babos két szettben kapott ki Mladenovictól a fináléban.

Elképzelhető, hogy Arn Gréta is főtáblás lesz, neki még egy meccset kell megnyernie a selejtezőben.

Az év első tornáján párosban is indul majd Babos, méghozzá a brit Laura Robsonnal, aki a londoni olimpia egyik közönségkedvence volt. Marosi Katalin is versenyez, ő a horvát Jurakkal az oldalán. A páros viadal sorsolása még várat magára

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik