Sport

Bejelentették: magyar játékos a PSG-nél

Császár Gábor (császár gábor, )
Császár Gábor (császár gábor, )

Immár hivatalossá vált a zuhanyhíradóból már régóta szivárgó hír: Császár Gábor, az MKB Veszprém irányítója a francia elitklub, a PSG játékosa lesz nyártól.

Tavaly év végén beszámoltunk róla, Császárt hírbe hozták a francia bajnokságot jelenleg hat ponttal vezető PSG csapatával. A játékos akkor és azóta sem nyilatkozott a lehetséges klubváltásról.

A francia klub honlapja péntekre – mikor máskor -, éppen a világbajnokság rajtjára tartogatta a hírt, miszerint a magyar válogatott és a Veszprém irányítója nyártól két évig már az ő játékosuk.

Az anyagiak tekintetében igencsak jól álló, és óriási álmokat szövő alakulat legutóbb 2012 legjobb férfi kézilabdázóját, Danile Narcisse-t is igazolta le. A világ- és Európa-bajnok francia kézilabdázó ráadásul egyazon poszton játszik Császárral.

Ennek ellenére két okból nem kell aggódnia Császárnak a kispadozástól. Egyrészt Narcisse 34 éves, azaz nem túl fiatal, így kizárt dolog, hogy végig bírja a francia bajnokság és a BL diktálta feszített tempót. Másrészt a PSG edzője jelenleg az a Philippe Garden, aki Császár mestere volt a Chambérynél a 2009-10-es idényben.

Garden játék- és csapatépítő filozófiája ráadásul a sűrű cseréken alapul, így várhatóan a magyar játékos legalább annyi szerephez jut majd, mint a posztján játszó világsztárnak.

A PSG-ben játszik már az Európa-bajnok dán Mikkel Hansen, valamint az olimpiai- és világbajnok francia Didier Dinart, a francia Luc Abalo vagy a horvát Igor Vori.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik