Sport

Összeesett a Szeged Belgrádban

torok-bela(3)(210x140)(2).jpg (török béla, )
torok-bela(3)(210x140)(2).jpg (török béla, )

Első vereségét szenvedte el az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. Pedig közel volt a győzelem.

Kiváló előjelekkel várta a Szeged a Partizan elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozót, ugyanis a magyar csapat eddig mind az öt csoportmeccsét megnyerte. Ez azt jelentette, hogy egy belgrádi sikerrel karnyújtásnyira kerülhetett volna a majdani csoportelsőség.

Ahogyan a legutóbbi, Galatasaray elleni meccsen, ezúttal is nehezen lendült játékba Vincze Balázs csapata, de szerencsére Baksa László remekül védett. A hazaiak szerezték meg a vezetést, majd Török Béla egyenlített, 1-1-gyel vonultak rövid pihenőre a csapatok.

A második negyed is szerb góllal kezdődött (Rackov, 2-1), de ami ezután jött, az a Szeged legjobb napjait idézte. Ugyanis több gólt már nem kapott a csongrádi csapat, ellenben hármat lőtt: Kiss Csaba, Szivós Márton és Török Béla jóvoltából.

A harmadik negyed parázsul indult, már csak azért is, mert Soro a Partizan kapujában bemelegedett. Ennek ellenére Szivós Márton nagyon fontos gólt lőtt 4-3-as szegedi vezetésnél. Sorozatosan kapta a Szeged a kiállításokat, ez kellemetlenségeket hozott, időt is kért az egyiknél a szerb csapat a negyed derekán – egyenlíthetett volna a Partizan, de nem sikerült neki. Kétszer sem, igaz, a Szeged is elkapkodta két támadását, 5-4-es magyar vezetés után jöhetett a záró nyolc perc.

Két perc telt el a záróetapból, amikor Szivós bődületes nagy gólt akasztott a hazai kapuba (6-4 a Szegednek). Két perccel később már mákja volt a mieinknek, mert a kapufára csusszant a hazai próbálkozás, egyben egyenlítési lehetőség. 3.45-tel a vége előtt mégis egyenlítette a Partizan (6-6) Basara révén.

Sőt, alig két perccel a vége előtt átvette a vezetést egy szép húzásgóllal a hazai alakulat Mitrovic találatával (7-6). Kiss Csaba elhamarkodottan ellőtte a következő támadást, ráadásul Mandic megúszott és kettőre növelte a Partizan-előnyt.

Négy akciógólt kapott sorozatban a végén a Szeged, ez pedig vereséghez vezetett. A Szeged ezzel együtt vezeti a csoportot.

A másik magyar együttes, az Eger 10-9-re megverte az eddig 100 százalékos görög Vuliagmenit.

Eredmény – vízilabda Bajnokok Ligája, 6. forduló:
Partizan Belgrád – A-Híd Szeged VE 8-6 (1-1, 1-3, 2-1, 4-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik