Sport

Idegtépő sikert aratott az Eger

gerendás györgy (gerendás györgy)
gerendás györgy (gerendás györgy)

Rendkívüli izgalmak után győzött a görög Vuliagmeni ellen a ZF-Eger vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában.

A listavezető Vuliagmeni látogatott a Bitskey-uszodába, és az Egernek győznie kellett ahhoz, hogy zárkózzon a görögökhöz, na meg a szintén előttük álló Spartak Volgográdhoz.

Gerendás György csapata az “odavágón” három góllal kikapott a szerdai ellenféltől, így az lett volna a legideálisabb, ha az Eger néggyel nyer minimum. Graham szerezte meg a vezetést az Egernek, és a második egri gólt is ő jegyezte, de az már egy egyenlítő találat volt, mert közben a vendégek fordítottak.

Jól zárult az első, és jól kezdődött a második negyed: három egri góllal. 5-2-re ment el a ZF-Eger, és két gól meg is maradt a nagyszünetig, Bisztricsányi Dávid remekül védett mellesleg.

Nagyon rosszul végződött viszont a harmadik etap. 7-4 után megremegtek az egriek, figyelmetlenek is voltak (az egyik görög támadásnál például mindenki tehetetlenül nézte a vendéggólt). 8-8-ra egyenlítette a Vuliagmeni, ráadásul Somogyi ebben a helyzetben ötöst hibázott.

Seman lőtte az első gólt a negyedik negyedben, 9-8-ra vezetett ezzel az Eger, de Gounas újra egalizált. Nagyon szívósan játszott a Vuliagmeni, az egriek viszont sok labdát adtak el ebben az időszakban. Négy perccel a vége előtt emberelőnyben kért időt az Eger, de Somogyi kapufára lőtte a támadást.

Rontottak a vendégek is, Varga Zsolt viszont nem (10-9). Sőt, kivédekezett az Eger egy emberhátrányt. 50 másodperccel a vége előtt Afrudakis a kapufára lőtte a labdát, majd 26 másodperccel a vége előtt előnybe került az Eger, csak ki kellett játszania a támadását.

Négy másodperccel a vége előtt jött a lövés, de csak 0,2 másodperce maradt a Vuligmeninek az utolsó “támadáshoz”. Afrudakis lőtt, méghozzá a kapuba! A játékvezetők először azt jelezték, a gól érvényes, aztán mégsem adták meg a találatot, hiszen nem ért hozzá senki a lövéshez.

10-9-re nyert az Eger, először kapott ki/vesztett pontot a görög csapat.

A másik magyar együttes, a Szeged 8-6-ra kikapott a Partizan Belgrád otthonában.

Eredmény – vízilabda Bajnokok Ligája, 6. forduló:

ZF Eger – Vuliagmeni (görög) 10-9 (3-2, 3-2, 2-4, 2-1)

A csoport többi meccsén:

Tbiliszi (grúz) – Hannover (német) 6-6
Spartak Volgográd (orosz) – Schuurman (holland) 12-10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik