Sport

Harminc helyet javítottak a magyar dakarosok

Óramű pontossággal tette a dolgát a Sandlander Dakar Team mindkét egysége a keddi versenynapon, így különösebb gond nélkül, mintegy harminc helyet javítva hagyták el a 288 kilométeres szelektív szakaszt.

Pócsik László csapatfőnök szerint mostanra beérett a csapatmunka és nagyon rendben volt minden egy olyan napon, ami a topmezőnyt is megtizedelte.

A két Toyota a katedráldűnék hátán is megélt, pedig a versenyzők több száz méteren keresztül csak a földet nézték maguk alatt a gigantikus „homokcsúszdákon”. Az UNIQA Safety Car legénysége meg is jegyezte: minden elismerésük a pályaíróké, akik először lementek az érintett a szakaszokon.

A 405-ös rajtszámú egység pilótája azt is elárulta, hogy mindig tudatosan csak az aznapi feladattal vannak elfoglalva, a másnapi felkészülést csak este, a bivakban kezdik meg. Pócsik László a táborokról szólva elmondta: úri dolguk van, mert a szervizcsapat a sátrak felállításától kezdve az üdítők behűtéséig mindent előkészít.

„A fiúk rendbe rakják az autókat, mi elmegyünk fürdeni, vacsorázni, Nándi (Farkas Nándor) átnézi a másnapi itinert, Zoli (Szaller Zoltán) az autót” – mondta a csapatvezető, hozzátéve: mindenki próbál a lehető leghamarabb lefeküdni, de mély alvásra nincs lehetőség, mert a tábor éjszaka is él. „Féktelen mennyiségű decibellel szerel mindenki, járnak az aggregátorok és a motorok” – emelte ki.

Sebestyén Sándorék a tűző napsütésben sem ijedtek meg a saját árnyékuktól az eddig legnehezebbnek tartott mért szakaszon, a pilóta a csapatmunkát és a kiadott itiner pontosságát is dicsérte. Igaz, utóbbiról megjegyezte, hogy a laza homokon a porfelhő miatt nem egyszerű a tájékozódás és körülötte az autóban is minden úgy néz ki, mintha liszttel borították volna be.

A 455-ös rajtszámú Land Cruiser pilótája szólt arról is, hogy a keddi napon „fogyott” mindkét autó, lökhárítót, ezt-azt elhagytak, de a technika ettől függetlenül jól álta a strapát.

A Sebestyén Sándor – Bognár József kettős kedden a 87. helyen ért célba, a szelektívet 8 óra 21 perc 50 másodperc alatt teljesítették. A Pócsik László – Farkas Nándor – Szaller Zoltán trió öt másodperccel és egy hellyel később végzett. A helyi idő szerint este fél 7-es összetett lista alapján a sandlanderes csapatok a 92. és a 93. helyen állnak.

Szalay Balázs a 19. helyen ért be, összetettben a 21. helyen áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik