Sport

Hamarosan kinevezhetik a hokikapitányt

diego scandella (ingyenes, jégkorong, hokiedzés)
diego scandella (ingyenes, jégkorong, hokiedzés)

Akár már a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) jövő csütörtöki elnöksége után lehet szövetségi kapitánya a válogatottnak.

Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke arról tájékoztatta a jegkorongblog.hu-t, hogy a szervezet január 17-én, azaz jövő csütörtökön esedékes elnökségi ülése után egyenesedhet ki a kérdőjel a szövetségi kapitány kilétét illetően. Mint ismert, Kevin Primeau-t a Sapa Fehérvár AV19 után a nemzeti csapat éléről is menesztették 2012 végén, így a novemberi, hazai rendezésű olimpiai előselejtező-tornán ideiglenesen Diego Scandella irányította a válogatottat – sikertelenül.

Kovács decemberben azt mondta, körültekintően szeretnék kiválasztani a leendő kapitányt és mivel februárig nem lép jégre a válogatott, így az idő sem sürgeti a döntéshozókat. Több jelölt is akad a poszt betöltésére, ami egyelőre biztosnak tűnik az, hogy Diego Scandella biztosan a leendő stáb tagja lesz, mivel vele szeptemberben a szezon végéig leszerződött a szövetség.

Ami a válogatott programját illeti, februárban egy lengyelországi tornán lép jégre a csapat, a házigazdán kívül Dél-Kore, valamint Románia lesz az ellenfél. Ez lehet az első esemény, amelyen már az új kapitány irányítja majd az együttest.

A lengyelországi torna programja
Február 7.: Magyarország-Románia, 16 óra
Február 8.: Dél-Korea-Magyarország, 16 óra
Február 9.: Lengyelország-Magyarország, 17 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik