Sport

Gyurta Dániel az év legjobbja

gyurta dani (gyurta dani)
gyurta dani (gyurta dani)

A Sport24 olvasói szerint Gyurta Dániel volt a 2012-es év legjobb férfi versenyzője.

Azt már korábban elárultuk, hogy a legjobb edző Széles Sándor, a legjobb szövetségi kapitány Mocsai lajos, a legjobb csapat a női kajak négyes, a legjobb klubcsapat a Győri Audi ETO KCnői kézilabdacsapata, a legnagyobb meglepetés Janics Natasa országváltása lett. A legvonzóbb sportoló Tóth Dávid az olvasóink szerint, a legvonzóbb sportolónő pedig Jakabos Zsuzsanna.

Így már csak a két egyéni kategória marad, vagyis a legjobb női és a legjobb férfi sportoló. A hölgyek között Risztov Éva tarolt úgy, hogy a szavazatok 57 százalékát bezsebelte.

A férfiak között komoly verseny zajlott, hiszen öt olimpiai bajnok alkotta a mezőnyt: végül az úszó Gyurta Dánielt választották az olvasók.

Londonban 100 méter mellen országos csúccsal (59,53) negyedik lett Gyurta, 200 méter mellen 2.07,28-as, új világcsúcsot jelentő időeredménnyel az első helyen végzett, ezzel megszerezte a magyar úszócsapat első aranyérmét.

Gyurta már másnap bejelentette, hogy másolatot készíttet az olimpiai aranyérméről, melyet eljuttat az általa nagyon respektált, 2012 tavaszán elhunyt mellúszó társa, Alexander Dale Oencsaládjának, tisztelegve a kiváló versenyző emlékének. Ezzel az év nemzetközi Fair Play-díjára is esélyes lett.

Az Újpest versenyzője a voksok 38 százalékát kapta meg, vagyis 1368 szavazatot. Mögötte második helyen Berki Krisztián (777 szavazat) végzett, míg a harmadik pozíciót Sors Tamás (655 szavazat) szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik