Sport

Armstrong a tévében teregeti ki a szennyest

Lance Armstrong (lance armstrong, )
Lance Armstrong (lance armstrong, )

Lance Armstrong a jövő héten a sikeres amerikai televíziós, Oprah Winfrey műsorában vendégeskedik.

Január 17-én, csütörtökön sugározzák majd az Oprah Winfrey Network csatorna újabb adását, melyben a téma a mindennemű élsporttól örökre eltiltott Lance Armstrong doppingügye lesz. A csatorna ajánlója szerint szó esik majd az összes ellene felhozott vádról.

Mint ismert, az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) 2012 augusztusában azzal vádolta meg Armstrongot és korábbi csapatát, a US Postalt, hogy az eddigi legsikeresebb doppingprogramot dolgozták ki és működtették. Az USADA erről meggyőzte a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséget (UCI) is a bemutatott bizonyítékokkal, így a legendás kerékpárost megfosztották 1998 augusztusától elért összes eredményétől, így a rekordot jelentő hét Tour de France-győzelmétől is.

Az USADA egyébként mindennemű sporttevékenységtől, így új szerelmétől, a triatlontól is örökre eltiltotta Armstrongot.

Az utóbbi kapcsán egyébként a múlt héten egy olyan cikk jelent meg a New York Times hasábjain, mely szerint az amerikai nemsokára mindent beismer annak reményében, hogy így legalább triatlonversenyeken indulhat majd a jövőben. Valamint, nem mellékesen, ezzel a cselekedetével enyhíthetne a rákos betegeket segítő alapítványára nehezedő nyomáson.

Arsmtrong ügyvédje, Tim Herman végül az USA Todaynek nyilatkozva cáfolta a „coming out” tényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik