budapest maraton (budapest maraton, maraton)
Sport

A CNN őszre Budapestet ajánlja

Az amerikai hírcsatorna utazásra szakosodott internetes honlapja októberre a Budapest Maratont ajánlja olvasóinak a futók számára készített összeállításában.

A Futókalauz 2013 címet viselő írás – mely minden hónapban egy versenyt emel ki – hangsúlyozza, hogy a “festői szépségű” magyar fővárosban a verseny rajtja a Hősök terén lesz, ahol a hét vezér szobrai néznek le az indulókra.

A szerkesztők mindehhez hozzáteszik, hogy ha “ez nem lenne elég inspiráció ahhoz, hogy egyéni csúcsot javítson a futó”, akkor segít a pálya, mely a fővároson keresztül, a többi közt a Duna mentén vezet, és teljesen sík a terep.

Az ajánló a budapesti mellett – más-más hónapokra – egyebek között a Los Angeles-i, a honolului, a dubaji és a holt-tengeri maratonira hívja fel a sportolni vágyók figyelmét.

2012 októberében rekordot döntött a Budapest Maraton, hiszen közel 20 ezren vettek rajta részt.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.