Sport

Hanga egyelőre nem megy sehová

A magyar válogatott és a Básquet Manresa kosárlabdacsapatának kiválósága a télen nem igazol Bilbaóba.

Az újév első napjaiban írtunk róla, hogy Hanga Ádámnak komoly kérője akadt Spanyolországban, ugyanis a bajnoki babérokra törő, az európai kupaporondon is érdekelt Bilbao vinné honfitársunkat. Lóránt András, a játékos ügynöke a Sportklub híradójában elmondta, jelenleg nem aktuális a téma, ha történik is bármilyen fejlemény az ügyben, az nyár elején várható.

A Manresa szekere idén igencsak döcögősen halad a bajnokságban, eddig mindössze két találkozót tudott megnyerni az együttes, de már 14-szer kikapott, így az utolsó előtti a tabellán. Mindez nem Hangán múlik, aki csapata egyik legjobbja, ebben az idényben 15 meccsen 9,4 pontot, 3,7 lepattanót és 1,8 asszisztot átlagol mérkőzésenként.

Hanga az első magyar kosaras, akit kiválasztottak a tengerentúli profiliga, az NBA játékosbörzéjén (draft), a patinás San Antonio Spurs foglalta le a játékjogát. Tavaly nyáron nem csak ez az örömteli esemény történt vele, korábban ugyanis már elkötelezte magát a Manresánál, mely együttesnél első körben két szezont húz le, most tapossa a második idényét, így sorsdöntő nyár vár rá 2013-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik