Sport

Szeged 2011: Gálhidi jön, Lisztes megy

Családi okok miatt Lisztes Krisztián visszatér a fővárosba és szinte biztos, hogy az NB III-as Soroksár együttesében folytatja pályafutását.

A Szeged2011 őszi házi gólkirályának távozása érzékeny veszteség a csapat számára, a döntésről a Bundesligában 206, a magyar NB I-ben több mint száz mérkőzésen szerepelt 49-szeres válogatott középpályás a következőket mondta:

Hosszabb távra terveztem Szegeden, eleinte játékosként, később pedig vezetőként szerettem volna segíteni a város futballját, ám a családom érdekében ezt a döntést kellett meghoznom – kezdte Lisztes Krisztián, majd így folytatta: – Lili lányom tizenegy, Krisztián fiam hétéves és mindketten nagyon hiányoltak, mivel alig tudtam velük lenni az elmúlt fél évben. Az meg szóba sem kerülhetett, hogy bármelyiküknél iskolát váltsunk. Jól éreztem magam Szegeden, mindenkivel jó volt a kapcsolatom, de ezúttal nem magamra, hanem a családomra kellett gondolnom, amikor a távozás mellett döntöttem.”

Közben a csapat vezetői bemutatták az új vezetőedzőt, Gálhidi Györgyöt:

A Csepel egykori hátvédje 25 esztendeje edzősködik, idehaza dolgozott többek közt a Tiszakécske, a Honvéd, a KTE, a Diósgyőr, a Pápa, a Nyíregyháza együttesénél, de vállalt munkát Vietnámban is. A tréner közel száz élvonalbeli mérkőzésen ült a kispadon, a Nyíregyházát pedig éppenséggel feljuttatta az NB I-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik