Sport

Risztov Éva mindent vitt

risztov éva (ingyenes, london 2012, )
risztov éva (ingyenes, london 2012, )

A sport24 olvasói szerint a debreceniek olimpiai bajnok úszónője volt a 2012-es év legjobb női versenyzője.

Az Év legjobbjai szavazás alkalmával a Sport24 olvasói szavazhattak az elmúlt naptári év legjobb sportolóira, szakembereire. A voksolás december 31-én zárult, és a játékunknak már megvannak a nyertesei is.

Ki gondolta volna, hogy az év legjobb női versenyzője kategória váltja ki a legegyértelműbb végeredményt. Már ami a győztes személyét illeti. Risztov Éva annak ellenére nyert elsőprő fölénnyel – a szavazatok 57 százalékát kapta -, hogy Kozák Danuta személyében kétszeres olimpiai bajnokkal kellett versenyeznie – 10 százalék.

Ugyanakkor meglepő, hogy bár Hosszú Katinka nem nyert medált Londonban, meglepetésre mégis maga mögé utasította Kozákot – 17 százalék. A közönségszavazásunkban negyedik helyen Csernoviczki Éva végzett – 9 százalék -, míg az ötödik – 6 százalék – Krajnyák Zsuzsa lett.

Azt már korábban elárultuk, hogy a legjobb edző Széles Sándor, a legjobb szövetségi kapitány Mocsai lajosa legjobb csapat a női kajak négyes, a legjobb klubcsapat a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, a legnagyobb meglepetés Janics Natasa országváltása lett. A legvonzóbb sportoló Tóth Dávid az olvasóink szerint, a legvonzóbb sportolónő pedig Jakabos Zsuzsanna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik