Sport

Egy benzinkútnál lépett le az NHL-es hokis

Marcus Johansson (marcus johansson, washington capitals, )
Marcus Johansson (marcus johansson, washington capitals, )

Egy benzinkútnál hagyta ott európai csapatát Marcus Johansson svéd jégkorongozó azt követően, hogy szóbeli megállapodást kötöttek az észak-amerikai profiliga (NHL) klubtulajdonosai és a hokisok szakszervezetének vezetői a tengerentúli szezon mielőbbi beindításáról.

Marcus Johansson a Washington Capitals alkalmazottja, de amíg tartott a bérvita, s egyre csúszott a bajnoki idénykezdet az NHL-ben, addig a svéd másodosztályban érdekelt Karlskoga együttesét erősítette. A gárda útban volt Malmőbe, a hétfői bajnoki mérkőzésre, amikor a csatár megkapta a hírt, meg van a megegyezés és mielőbb vissza kell térnie az Egyesült Államokba. Ekkor megegyezett a Karlskoga vezetőivel, hogy jobb, ha nem utazik tovább. Leszállt egy benzinkútnál, az utánfutóból kivette a szerelészsákját, és már fordult is vissza.

Tobias Thermell másodedző csak annyit közölt: elérkezett a pillanat, amikor “MoJo-t” el kell engedniük.
Johansson 16 találkozón nyolc góllal és 10 gólpasszal segítette alkalmi csapatát.

Az NHL-es bérvita elvileg lezárult, a feleknek már csak szerződésben kell rögzíteniük a szóbeli megállapodás részleteit. Ha ez megtörténik, nem lesz akadálya, hogy január 19-én megkezdődjön az észak-amerikai bajnokság. A következő napokban több száz hokis tér vissza átmeneti állomáshelyéről amerikai és kanadai kenyéradójához.

A játékosáramlásnak magyar vonatkozású szála, hogy az EBEL-t is elárasztották az NHL-es játékosok, akik most szintén elhagyják csapataikat. Mivel az Alba Volán nem alkalmazott egyetlen NHL-es játékost sem, így talán elmondható, számukra az új év legnagyobb “erősítéést” a bérvita lezárása hozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik