Sport

David Sands vezet a PCA Super High Roller döntőjében

Az amerikai David „Doc” Sands dominálta a PokerStars Caribbean Adventure Super High Roller tornájának elődöntőjét, a fináléban hatalmas előnyre tett szert.

Philipp Gruissem vezette a PCA 2013 százezer dolláros Super High Roller tornájának 37 fős mezőnyét az elődöntő napon. Bár a német zsugás elverekedte magát a döntőig, azt nem ő, hanem az amerikai David Sands kezdheti majd meg az élről, mégpedig elképesztően nagy zsetonelőnyt kialakítva – írja a Poker.hu.

Mivel a PCA Super High Roller második napján még lehetett nevezni, így Jeff Gross és David Benefield újravásárlásával 39 fő várta az osztást. Összesen 59 befizetés történt, amivel kialakult az 5724 180 dolláros nyereményalap. Ebből nyolc játékost díjaznak, az első kétmillió dollár felett nyer majd.

A mezőny telis-tele volt ismert nemzetközi profikkal, többségük azonban nem jutott be a döntő asztalra. Kiesett többek között Isaac Haxton, Olivier Busquet, Justin Bonomo, Tom Dwan, Jason Sommerville, Eugene Katchalov, Jonathan Duhamel, Bertrand Grospellier, Steve O’ Dwyer, Erik Seidel, Tom Marchese, Daniel Negreanu, Jason Mercier, Phil Ivey, Vanessa Selbst és Antonio Esfandiari is.

Utóbbi hármat mind David Sands ejtette ki, aki hatalmas előnyre tett szert, így a döntőben ő kezdheti majd az élről a versenyt. A buborék-fiú (az a játékos, aki egy pozícióval marad le a fizetős helyektől) az „All-Time Money List”-et vezető Esfandiari lett, aki A-J lapokkal nem bírt el Sands A-K kombinációja ellen. Az asztalra a 6-3-5-2-2 lapok érkeztek, így Sands jobb kísérővel ejtette ki „A Mágus” becenévre hallgató ellenfelét.

A fináléban Nick Schulman kezdhet a második pozícióból, neki viszont mindössze harmadannyi zsetonja van, mint Sandsnek. A döntő asztalon ott lehet egyébként a profik közül Dan Shak, Scott Seiver és Gruissem is, valamint három amatőr zsugás, Greg Jensen, Vladimir Troyanovsky és Cary Katz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik