Sport

A jövő sztárjai Fehérváron

Január végén az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szervezésében rangos nemzetközi U16-os utánpótlástornát rendeznek.

A Vodafone Sportcentrumban. Európai szinten is neves gárdák és utánpótlás nevelő egyesületek vesznek részt. A 2013. január 31. és február 3. között hagyományteremtő célzattal szolgáló megmérettetés a versenyzési lehetőség, és tapasztalatszerzés mellett nem titkoltan Magyarországot, és ezen belül Székesfehérvárt is minél markánsabban szeretné felhelyezni az európai kosárlabdázás térképére.

A csapatnévsor impozánsnak tűnik, hiszen Európa híres utánpótlás nevelő nemzetei és klubjai képviseltetik magukat. Így láthatjuk az Alicante, a Real Madrid (spanyolok), a Bayern München (német), a Cibona Zagreb (horvát), a KK Sombor (szerb), az Olimpija Ljubljana (szlovén), a Magyar U16-os válogatott, és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U16-os csapata.

Nagy valószínűséggel megismerhetünk majd néhány olyan tehetséges játékost, akiket évek múltán jó eséllyel a világversenyeken láthatunk viszont

A torna lebonyolítási rendje: Két négycsapatos csoportban körmérkőzés, majd a csoportokban azonos helyezési számot elérő csapatok helyosztó mérkőzéseken döntik el az 1., 3., 5. és 7. hely sorsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik