Sport

2013 – Célban a magyarok, Szalay harmincadik

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 30. helyen zárta a Dakar-rali vasárnapi második szakaszát, melyen valamennyi magyar egység célba ért.

A perui Pisco környékén rendezett 327 kilométeres etapon Szalayék – csapatuk tájékoztatása szerint – egy homokdűne miatt kisebb bajba kerültek, nem tudtak felmenni rá, elakadtak, s az ásás miatt tíz percet elvesztegettek. Vasárnap – helyi idő szerint – délután 34 beérkező egység között még a 29. helyen álltak, ám végül összességében egy hellyel hátrébb szorultak, ám az ásást figyelembe véve még így is különösen jónak mondható, hogy kilenc helyet sikerült előrelépniük összetettben az első szakaszhoz képest.

A Pisco és Nazca közötti hétfői szakaszt Szalayék közel 50 perces hátránnyal kezdik majd meg az élen álló Stéphane Peterhansel, Jean Paul Cottret egység mögött.

A Pócsik László, Farkas Nándor, Szaller Zoltán trió a 108. időt érte el az autósok között, míg a Sebestyén Sándor, Bognár József kettős a 117.-et. Utóbbi egység dolgát a homokdűnék mellett egy argentin duó is alaposan megnehezítette azzal, hogy hátulról beléjük csúszott. A csapat tájékoztatása szerint autójuk hátulja összetört, ám ez a továbbhaladásban nem gátolta őket.
A viadalon a kazah Andrej Cserednyikovval szereplő Horn Albert a 115. volt vasárnap.

A január harmadik hétvégéjén záruló viadal mintegy 8400 kilométeres távjának 153 autó, 183 motorkerékpár, 75 kamion és 38 quad vágott neki. A verseny Argentína érintésével Santiagóban fejeződik be.

Eredmények és részletek bővebben itt olvashatók!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik