Sport

Továbbment a Texans és a Packers

green bay packers (green bay packers, )
green bay packers (green bay packers, )

Az NFL rájátszásának első fordulójában a Houston Texans és a Green Bay Packers is továbbjutott.

Nem történt meglepetés a wild card hétvégén, bár sokan azt jósolták, hogy a Cincinnati Bengals és a Minnesota Vikings is könnyedén felboríthatja a papírformát.

Ugyanis az alapszakasz végére felpörgött Bengals a lejtmenetben lévő Texans otthonába látogatott, ám a Dalton vezette támadóalakzat elképesztően gyengén muzsikált, mindössze 198 yardot hozott össze a csapat a találkozón. Viszonyításképp Matt Schaub, a Texans irányítója egymaga eljutott 262-ig. A vége azért szoros lett, hiszen “csak” 19-13-ra nyert a Houston, bár a játék képe alapján jóval nagyobb is lehetett volna a különbség.

A bravúr nem jött össze a Vikingsnek sem, bár a lilák nehezebb helyzetben voltak, hiszen kezdő irányítójuk, Christian Ponder nélkül kellett nekivágniuk a Packers elleni összecsapásnak. Joe Webb, a csere QB nem igazán állt a helyzet magaslatán, bár kioszott egy TD-passzt, egyszer el is adta a játékszert és háromszor le is vitték a földre a hazaiak védői.

A Green Bay megérdemelten nyert 24-10-re, Rodgers 274 yardot hozzott össze, John Kuhn pedig egy TD futásból, egyet elkapásból hozott össze.

A főcsoportelődöntőben a Green Bay Packers a San Francisco 49ers-höz látogat, míg a Houston Texanst a New England Patriots látja majd vendégül.

Eredmények – NFL, rájátszás, 1. forduló
Houston Texans – Cincinnati Bengals 19-13
Green Bay Packers – Minnesota Vikings 24-10

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik