Sport

Philipp Gruissem vezeti a PCA Super High Roller mezőnyét

kártya póker (póker)
kártya póker (póker)

A német Philipp Gruissem szerezte meg a vezetést a 2013-as PCA első versenyén, a 100 ezer dolláros Super High Roller torna első napján.

A harmadszor megrendezésre kerülő PCA Super High Roller event rekordszámú versenyzőt vonzott, az első nap élére a német profi, Philipp Gruissem ugrott – írja a Poker.hu.

A tízedik életévébe lépő PokerStars Caribbean Adventure a 100 ezer dolláros Super High Roller tornával vette kezdetét. A sztárjátékosok színe-java nevezett a versenyre, összesen 47-en próbálkoztak, akik közül tízen éltek az újravásárlás lehetőségével is, így 57 befizetés történt.

Ez rekord a verseny történelmében, ugyanis tavaly 32-en jelentek meg, amit idén jócskán megdöntöttek. Akkor Viktor Blom szerezte meg a győzelmet, ami 1.25 millió dollárt hozott neki a konyhára, 2013-ban pedig ennek akár a kétszeresét is érheti a bajnoki cím.

A mezőnyben olyan játékosok tűntek fel, mint Jason Mercier, Daniel Negreanu, Phil Ivey, Phil Hellmuth, Tom Dwan, Bertrand Grospellier, Vanessa Selbst és Antonio Esfandiari, csak hogy a legnagyobbakat említsük.

Az élen viszont egy fiatal profi végzett, a német Philipp Gruissem. Ő a high roller versenyek specialistája, 2011-ben a húszezer fontos londoni EPT/UKIPT tornán tudott győzedelmeskedni, amikor is 450 ezer fontot kaszált. Most akár ennek a 3-4-szeresét is megnyerheti, amitől „már csak” két tökéletes játéknap választja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik