Sport

Mocsai Lajos és Széles Sándor a legjobb

Gyurta Dániel és a férfi-kézilabdaválogatott mesterét választották a Sport24 olvasói a 2012-es esztendő legjobb edzőinek.

Az Év legjobbjai szavazás alkalmával a Sport24 olvasói szavazhattak az elmúlt naptári év legjobb sportolóira, szakembereire. A voksolás december 31-én zárult, és a játékunknak már megvannak a nyertesei is.

No, és persze a kategóriák győztesei is ismertek. Az Év legjobb edzője kategóriában nagy fölénnyel győzött Széles Sándor, Gyurta Dániel és Risztov Éva felkészítőedzője. 1512 voksot kapott, a második helyezett Fábiánné Rozsnyói Katalin (a férfi kajak négyes edzője) 721, a harmadik Kovács István (Berki Krisztián trénere) 533 szavazatot.

Az Év legjobb szövetségi kapitánya/klubedzője versenyben is nagy fölény mutatkozott, hiszen Mocsai Lajos, az olimpiai 4. helyezett férfi kéziseink kapitánya 2181 szavazattal végzett az élen. A második Merész András, a női vízilabda-válogatott mestere 462, a harmadik Pór Péter (Szolnoki Olaj – kosárlabda EuroChallenge Kupa 4. hely) 450 voskot gyűjtött be.

Azt már korábban elárultuk, hogy a legjobb csapat a női kajak négyes, a legjobb klubcsapat a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, a legnagyobb meglepetés Janics Natasa országváltása lett.

A legvonzóbb sportoló Tóth Dávid az olvasóink szerint, a legvonzóbb sportolónő pedig Jakabos Zsuzsanna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik