Sport

Kétgólos előnyt adott le a bajnok ellen a Volán

A Sapa Fehérvár AV19 a harmadik harmadban négy gólt kapott, így 4-2-es vereséget szenvedett vasárnap a Black Wings Linz otthonában az osztrák jégkorongligában.

A Salzburg ellen megvívott győztes csata után újabb rangadó várt a Sapa Fehérvárra, ezúttal a Linz otthonában.

Ebben a szezonban már háromszor megverte a bajnokot a magyar csapat, és most is nagyon közel volt hozzá. A kapuban ismét Adam Munro kezdett, a Tokaji-Durco kettősre azonban továbbra sem számíthatott Jan Neliba vezetőedző, helyettük Varga és Hajós kapott lehetőséget – számol be a csapat weboldala.

Szinte alig volt játékmegszakítás – kiállítás például egy sem akadt – így villámgyorsan lepergett az első húsz perc, melynek végén gólnélküli döntetlent mutatott az eredményjelző. A hazaiak kapusának szemét eltalálta a pakk a második harmad elején, le kellett cserélni, kórházba szállították.

A 24. percben Magosi szerezte meg a nagyon fontos vezető gólt (0-1), és utána bár nagyon menyomta a Linz, a Sapa szerzett újabb gólt: a 29. percben Johansson passzát Banham váltotta gólra (0-2).

Ami negyven percen át nem jött össze a házigazdának, az utolsó harmad elején azonnal sikerült: Hedlund bombája a keresztlécről vágódott a hálóba (1-2).Az 54. percben Hisey egyenlített (2-2), sőt, másfél perccel a vége előtt Murphy is betalált, megnyerve ezzel a mérkőzést a Linznek (3-2), a kegyelemdöfést Lebler üres kapus gólja jelentette (4-2).

Eredmény – osztrák jégkorong-bajnokság:
Black Wings Linz (osztrák)-Sapa Fehérvár AV19 4-2 (0-0, 0-2, 4-0)
gólszerzők: Hedlund (41.), Hisey (54.), Murphy (59.), Lebler (60.), illetve Magosi (24.), Banham (29.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik